Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 24.novembrim

© F64

Ielūkojamies aktuālākajos kultūras, mākslas un izklaides notikumos laika posmā no 17. līdz 24. novembrim.

No 17. līdz 20. novembrim 10. gaismas festivāls «Staro Rīga». Tradicionālajā gaismas festivālā Rīgas ielās un parkos tiek izstādīti unikāli gaismas mākslas objekti, izgaismotas ēku fasādes, tilti un pieminekļi.

Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas 99. gadadienā 18. novembrī notiek dažādi pasākumi visā Latvijā. Rīgā svētku programma sāksies dienas pirmajā pusē ar svinīgo gājienu un ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa. Pēcpusdienā 11. novembra krastmalā notiks svinīgā Nacionālo bruņoto spēku parāde. Svētku noslēgumā pulksten 21.00 valsts himnas dziedāšana un svētku salūts 11. novembra krastmalā.

18. novembrī Ķīpsalas hallē pulksten 18.00 muzikālā apvienība «Raxtu Raxti» aicina uz Latvijas svētku lielkoncertu, kura laikā plānota ne vien uzstāšanās kopā ar dūdu un bungu grupu «Auļi», bet arī vērienīga sadziedāšanās ar publiku.

Koncerta, kas šoreiz aizritēs Latvijas 99. jubilejas zīmē, repertuārā skanēs gan labi zināmas Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātās aranžijās, gan «Raxtu Raxtu» mūziķu oriģinālsacerējumi, gan versijas par pazīstamām latviešu tautasdziesmām un to tēmām.

19. novembrī gaismas un skaņas festivāla «Staro Rīga» ietvaros tiek rīkots «Staro Rīga skrējiens». Skrējiena dalībnieku numuru saņemšana pie Kongresu nama pulksten 16.00.

Krievijas šova «Comedy Woman» zvaigznes 24. novembrī pulksten 19.30 «Arēnā Rīga» sniegs grandiozu humoršova koncertu. «Arēnā Rīga» redzēsim «Comedy Woman» «zelta sastāvu» kopā ar skatuves kolēģi - labi zināmo humora pasaules pārstāvi Aleksandru Gudkovu.

«Comedy Woman» centrālā joku tēma ir dzīve visās tās izpausmēs - gan pozitīvajās, gan reizēm neveiklajās un pat absurdajās. Šova dalībnieces joko pašas par sevi un citām sievietēm - skaistajām un ne īpaši pievilcīgajām, par neparastajām un arī pārējām. Viņas smejas par jaunumiem modes pasaulē, par krūšu izmēriem un par to, cik bagāta vai nabadzīga ir iekšējā pasaule.