Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Dziedošais triju meitu tētis Edgars Kreilis raujas trijos darbos

© TV3 publicitātes foto, F64

Šova «X faktors» dalībnieku Edgaru Kreili (26) TV skatītāji iepazina jau «Koru karu» laikā, atgādinot par sevi un turpinot cīnīties par vietu uz skatuves, viņš ir piedalījies arī «Supernovas » atlasē.

TV šovs «Koru kari» bija liktenīgs pagrieziens jaunā mūziķa privātajā dzīvē, jo, piedaloties šajā šovā, Edgars satika savu sievu Katrīni. Jaunajam pārim šova laikā piedzima pirmā meitiņa Kerija (4), kuru publiskajā telpa nodēvēja par «Koru karu» meitēnu. Šobrīd Edgars ir jau trīs bērnu tētis, vidējai meitiņai Elisai ir divi gadi, bet šā gada 27. septembrī pasaulē nāca Ariana.

- Pastāsti par savu dalību dažādos šovos, kas bija pirms «X faktora».

- Sākotnēji mana sieva piedalījās «Koru karos 2» un dziedāja Žorža Siksnas vadītajā Jelgavas tirkīzzilajā zemes korī. Kad mūsu starpā sāka veidoties attiecības, piedalījāmies «Koru karu» trešajā sezonā. Abi iekļuvām un dziedājām Rīgas kreisā krasta zelta saules korī pie Normunda Jakušonoka un mākslinieciskā vadītāja Jāņa Ķirša. Šī šova laikā piedzima arī mūsu pirmais bērniņš.

TV3 publicitātes foto, F64

Dzīves laikā tu sastopi pareizos cilvēkus, kas padara tevi labāku. Pašus pirmos muzikālos pamatus man ielika Jānis Ķirsis un Žoržs Siksna, kas strādāja ar katru kora dalībnieku individuāli un attīstīja katra talantu. Esmu gājis arī uz šovu «Latvijas zelta talanti», kur, par laimi, netiku tālāk un mani nepaņēma. Tagad par to priecājos, jo šobrīd man ir krietni labāks vokālais materiāls, ko varu parādīt publikai. Atceros, ka toreiz vienā atlasē pie TV šovu producenta Guntara Gulbiņa es biju tik ļoti satraucies, ka pat nevarēju vārdus dziesmai atcerēties. Toreiz Gulbiņš pat teica, lai nolieku sev lapu priekšā un lasu vārdus. Tā arī ar degunu un galvu noliecis, skatoties lapiņā, nokautrējies arī dziedāju.

- Abi ar sievu esat muzikāli. Vai ir doma kādreiz atkal uzstāties kopā?

- Sieva vienmēr ir gribējusi gan ģimeni, gan arī būt uz skatuves. Diemžēl viņai nav izdevies šīs lietas savienot, jo būt mammai trijām meitām viennozīmīgi ir grūtāk. Es zinu, ka ir sievietes, kas dažus mēnešus pēc bērniņa nākšanas pasaulē jau dodas uz skatuvi. Mana sieva šobrīd pavada laiku kopā ar mūsu meitām, jo viņas vēl ir maziņas. Taču sieva mani ļoti atbalsta, un abi priecājamies par maniem sasniegumiem. Galvenais ir papildināt vienam otru, nevis kaut kā ierobežot. Es dažreiz nevaru saprast, kā cilvēks var atrasties līdzās savai otrai pusītei, ja viņa tevi neatbalsta un ierobežo. Ir svarīgi, lai blakus ir cilvēks, kas mīl tevi par to, kāds tu esi, nevis par to, kāds tu varētu būt.

- Apsveicami, ka 26 gados esi tētis trim mazām princesītēm.

- Jā, man ir savas «The powerpuff girls» (latviski - detektīvmeitenes, kas savulaik bija iecienīta bērnu multfilma - red. piez.), trīs meitiņas - vienai ir četri, otrai divi gadi un pašai mazākajai viens mēnesis. Viņām savā starpā ir divu gadu starpība. Dievs tā lēmis, ka man ir trīs bērni, un es par to priecājos. Kad man būs 40, tad meitenēm būs 18, 16 un 14 gadu. Meitenītes ir ļoti muzikālas. Pēc viņu reakcijas varu saprast, vai mans priekšnesums ir bijis patiešām labs vai ne tik ļoti.

Protams, nav viegli, jo daudz jāstrādā. Es neesmu no tiem, kas samierinās. Man patīk ļoti daudz strādāt, lai būtu vēl labāk. Citiem ir labi ar 360 eiro mēnesī, man vajag, lai ir 1400. Savādāk es vienkārši nevaru izdzīvot. Kad man kāds vaicā, kur dabūt tādu naudu, atbildu - vienkārši ej un strādā. Tas, kas ir tavā galvā, ir arī tavā dzīvē. Ar savām domām esmu spējis piesaistīt dažādus piedāvājumus, par kuriem esmu ļoti pateicīgs. Gribu dot no sevis vairāk nekā saņemt, jo cilvēks saņem to, ko devis citiem. Katram uzrakstītajam cilvēku komplimentam, ko saņemu, vienmēr pasaku paldies, lai šis cilvēks jūtas labi un īpaši. Ir jābūt pateicīgam par visu. Ja tā ir neveiksme, tad jāuztver kā mācība, lai iegūtu veiksmi.

- Kā savieno tēta lomu ar mūziku?

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv