Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

IDEJAS brīvdienām - ko darīt, kurp doties

© Publicitātes foto

Brīvdienu ceļvedis

CILVĒKA PATIESĀ ENERĢIJA

Apgāds Lietusdārzs izdevis grāmatu, kas varētu noderēt ne tikai tiem, kas nolēmuši sākt jaunu dzīvi. Medicīnas zinātņu doktora ar specializāciju neiroloģijā un smadzeņu darbībā Džo Dispenza sarakstītā grāmata Superspēju potenciāls ir kā praktisks ceļvedis, kas lasītājiem ļauj iepazīt un likt lietā cilvēka enerģijas patieso potenciālu. Džo Dispenza zinātniskos atklājumus savij ar mūžsenām zināšanām, skaidrojot, kā parasti cilvēki var aizvadīt neparastu dzīvi. Autors sniedz zināšanas un pamācības, kā atmodināt prāta patiesās iespējas, lai ietekmētu un mainītu veselību, labklājību, attiecības un citas materiālās pasaules izpausmes. Lasītājiem tiek atklātas dažādas meditācijas un ikdienas prakses. Grāmatā var meklēt atbildes par to, kā atbrīvoties no pagātnes ietekmes, pārprogrammējot savu ķermeni un prātu; kā veidot savu realitāti, mērķtiecīgi virzot enerģiju; iepazīt un izmantot daudzas organisma sistēmas un ķermeņa orgānus, tostarp epifīzi, lai dziļāk iepazītu realitāti un noskaidrotu savu spēju potenciālu, un, protams, vēl daudz kas cits.

KARSTS VĪNS SABILES KALNOS

Sestdien, 9. decembrī, Sabilē tiks svinēti ceturtie Karstvīna svētki, to laikā Sabiles Vīna kalns pārtaps par gaismas objektu - tajā ar gaismu un vizualizācijas palīdzību tiks parādīts stāsts par Sabiles Vīna kalna rašanās vēsturi. Tā būs uz patiesiem faktiem balstīta animācija, bet tomēr ar Sabilei tik raksturīgo humora devu. Gaismu spēles un animācijas veidotas tā, lai tās būtu saistošas plašākai mērķauditorijai - arī bērniem, jo ar animāciju palīdzību tiks izstāstīta Sabiles Vīna kalna vēsture. Sabiles Vīna kalns staros 9. decembrī no plkst. 17.00 līdz pat 21.00, ar vairākiem izrādīšanas seansiem.

ZIEMASSVĒTKU TUBAS DOMA LAUKUMĀ

Sestdien, 9. decembrī, pulksten 15 Doma laukumā jau trešo gadu izskanēs Ziemassvētku tubu orķestra koncerts, klātesošos priecējot ar populārām Ziemassvētku melodijām īpašā skanējumā. Neparastajā orķestrī apvienosies vairāk nekā 100 tubistu un eifonistu. Pasākuma vadītāja lomā iejutīsies Māris Grigalis. Koncertā, kurš izcelsies ar zemu, taču siltu un bagātīgu skanējumu, tradicionāli kopā spēlēs gan profesionāli mākslinieki un pedagogi, gan amatieri un mūzikas skolu audzēkņi. Lai orķestris skanētu vēl krāšņāk, šogad tubām pievienosies atraktīvais bundzinieks Gundars Lintiņš. Tradīcija - Ziemassvētku laikā kopīgai muzicēšanai pulcēt cilvēkus, kuri prot spēlēt tubu un eifoniju - ir radusies ASV un iesakņojusies daudzviet pasaulē.

ŅIEBURI UN JAKAS NO KURZEMES SKAPJIEM

Sestdien, 9. decembrī, Liepājas muzejā notiks Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra organizēta lekcija, radošā darbnīca un ekspresizstāde Ņieburi un jakas. Pulksten 12 Kurzemes tautastērpu eksperte Lia Mona Ģibiete vadīs lekciju par jaku un ņieburu vēsturi, dažādajiem jaku veidiem Kurzemes novados, konstrukciju atšķirībām, pielietojamiem materiāliem un tradicionālo valkāšanu. Īpašs uzsvars tiks likts uz mūsdienu iespējām un tehnoloģijām seno tērpu darināšanā, lai etnogrāfisko vērtību saglabāšana nezaudētu savu nozīmi. Pēc lekcijas - radošā darbnīca un saruna par tautastērpu jakām un ņieburiem, kas turpināsies ar praktiskiem ieteikumiem to darināšanā un atsevišķiem šūšanas un rotāšanas paņēmienu demonstrējumiem.

LEĢENDAS PAR RĪGAS DOMA KORA SKOLU

Svētdien, 10. decembrī, pulksten 15 Latvijas radio 3 - Klasika cikla Mūsu leģendas raidījums skanēs tiešraidē no Latvijas Radio I studijas, un šoreiz raidījuma centrālais intereses objekts būs Latvijas jauno laiku leģenda - Rīgas Doma kora skola. Rīgas Doma kora skola (RDKS) dibināta 1994. gadā un savas pastāvēšanas gados izveidojusies par nozīmīgu posmu Latvijas muzikālās izglītības sistēmā, pašradītajā modelī sakausējot labāko - tiklab no Latvijas kultūrizglītības, kā pasaules koru skolu tradīcijām. Laika gaitā šajā skolā nostiprinājušies trīs galvenie izglītības virzieni - kora diriģēšana, vokālā mūzika un džeza un mūsdienu ritma mūzika. RDKS katram dotas iespējas attīstīties arī individuāli - ikviens talants tiek rūpīgi kopts, un skolas vēl ne tik ilgajā vēsturē jau ierakstīti arī tādi vārdi, kas Latvijas mūzikas dzīvē sevi pieteikuši pat pirms izlaiduma balles.

ZIEMASSVĒTKI, EGLES, CEĻŠ

8. decembrī Rīgā sākas 8. vides objektu festivāls Ziemassvētku egļu ceļš, kas būs apskatāms līdz 14. janvārim. Šogad festivālā būs apskatāmi profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidoti vides objekti, kopskaitā 41 mākslas darbs - Ziemassvētku egle, kas apmeklētājus pārsteigs ar neierastām formām un to īstenošanā izmantoto materiālu daudzveidību. Festivāla laikā Rīgā būs redzami gan šogad tapuši jauni vides objekti, gan iepriekšējo gadu labākie un iedzīvotāju iemīļotie mākslas darbi.