Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Sam Smith "The Thrill Of It All"

© Publicitātes foto

Britu dziedātājs Sems Smits kļuva pazīstams pirms kādiem pieciem gadiem, kad piedalījās dueta “Disclosure’s” dziesmas “Latch” ierakstā, bet pēc tam arī “Naughty Boy” hita “La La La” ierakstā – tas britu topā ierindojās pirmajā vietā.

Sema debijas albums “In The Lonely Hour” tika izdots 2014. gada maijā, pazīstamākās tā dziesmas ir “Lay Me Down”, “Money On My Mind”, “Stay With Me”, “I'm Not The Only One” un “Like I Can”. Par šo disku Sems tika nominēts prestižajai “Grammy” balvai sešās nominācijās, no kurām uzvarēja četrās: gada labākā jaunā mākslinieka un labākā popmūzikas albuma kategorijās, savukārt “Stay With Me” tika atzīts par gada ierakstu un gada dziesmu. Pasaulē šis disks tika pārdots vairāk nekā 12 miljonu kopiju apjomā. Nākamais solis panākumu kaldināšanā bija singls “Writing’s On The Wall” Džeimsa Bonda filmai “007: Spektrs” - tās sasniedza britu topa pirmo pozīciju, bet Sems Smits kopā ar Džimiju Neipsu ieguva “Golden Globe” labākās dziesmas kategorijā. “The Thrill Of It All” ir 25 gadus jaunā puiša otrais albums, kas teju vai apgāzis toptabulas - ja neskaita Vāciju, tad tas bijis Nr.1 praktiski visās valstīs, sākot no ASV un Kanādas līdz pat Britu salām un Jaunzēlandei. Lielākie mūzikas izdevumi vērtējumā pārsvarā ielikuši četras zvaigznes no piecām.

PAR. Sems Smits bieži vien tiek salīdzināts ar Adeli, tikai vīriešu dzimtē, protams. Kaut kas tajā ir - arī Sems ir vienkāršs puisis ar izcilu balsi, kas svārstās visās iespējami neiespējamākajās amplitūdās. Viegli un rotaļīgi, taču tajā pat laikā meistarīgi un varen spēcīgi. No albumā iekļautā skaņu materiāla varētu izcelt dziesmas “Too Good At Goodbyes” (tā droši vien patiktu Jānim Stībelim, jo viņš tajā varētu saskatīt līdzības ar saviem gabaliem) un “No Peace” (kopdarbs ar Yebba). Popsīgas romantikas cienītājiem.

PRET. Ir lietas, ko ar prātu neaptvert. Piemēram, kāpēc cilvēkiem tā patīk Sems Smits. Pat jau pieminētās izceļamās dziesmas nepaliek prātā ilgāk par trīs sekundēm, bet pārējais skaņu materiāls aizrauj tikpat ļoti, kā vēršanās zāles dīgšanas procesā. Teksti par salauztām sirdīm, attiecībām un emocionāliem pārdzīvojumiem - cik oriģināli…

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.