Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Šonedēļ Jelgavā norvēģu progresīvais kabarē roks

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 8. martā, Jelgavas klubā "Melno Cepurīšu Balerija" koncertēs viena no šā brīža aktuālākajām progresīvā roka grupām - norvēģu "Vulture Industries".

Norvēģu progresīvās un avangarda rokmūzikas meistari "Vulture Industries" latvju zemē ieradīsies Eiropas tūres ietvaros ar savu jaunāko albumu "Stranger Times". Šī grupa Latvijā spēlēs pirmoreiz.

Grupa "Vulture Industries" dibināta 1998. gadā, Bergenā. Tās sākotnējais nosaukums bija "Dead Rose Garden", taču šī formācija iekšēju nesaskaņu dēļ ātri vien pajuka. Līdz ar to par "Vulture Industries" dzimšanas gadu drīzāk gan varētu uzskatīt 2003. Grupas pamatsastāvā ir mūziķi, kuri paralēli joprojām darbojas arī grupā "Sulphur", savukārt pašam grupas līderim un vokālistam Bjornāram Nilsenam ir savs solo projekts "Black Hole Generator". Grupas kontā vairāki demo ieraksti un mazās platītes jeb EP, kā arī četri lielie albumi: "The Dystopia Journals" (2007), "The Malefactor's Bloody Register" (2010), "The Tower" (2013) un "Stranger Times" (2017).

"Vulture Industries" stils ir diezgan grūti definējams, tāpēc tas nereti tiek salīdzināts ar dažādu mūzikas stilu sajaukumu, kurā saprotamākie termini ir “progressive”, “experimental”, “industrial”, “doom” un “folk”, bet vēl lakoniskāk izsakoties - progresīvā roka, avangarda roka un metālmūzikas sajaukums, no kura pēdējā gan it itin maz. Grupa uz pārējo smagā žanra kolēģu fona izceļas ar saviem koncertiem - tos mēdz salīdzināt ar kabarē, tāpēc par grupas faniem dažkārt kļūst nejauši viņu koncertu redzējušie, kas par šo grupu neko pirms tam nav dzirdējuši.