Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Justs "Here I Am"

© Publicitātes foto

Pirms pāris gadiem Eirovīzijas dziesmu konkursā sevi spilgti apliecināja Justs Sirmais ar Aminatas dziesmu “Heartbeat” – plašākai auditorijai debitants, lai gan pirms tam jau vairākos projektos sevi pierādījis mūziķis. Šķita, ka nu dziedātājam visi plašie ceļi vaļā, taču, vai nu Justs izvēlējās nepareizos padomdevējus (šķiet, ka tieši tā…), vai kāda cita vaina, taču viņa izrāviens nenotika pat lokālā mērogā.

Līdz šim klajā nākuši divi singli - “Are You There” un “Uz palodzes”, turklāt pēdējais vairākas nedēļas bija spēlētākā dziesma Latvijas Radio 2 ēterā.

Taču nu beidzot izdots Justa debijas albums, kas tapis sadarbībā ar nesen starptautisku atzinību guvušo DJ Makree (Mārtiņš Makreckis).

“Pirmais albums ir liels notikums jebkuram mūziķim, pirmā tāda kārtīga sevis pieteikšana. Pie albuma es strādāju gadu un tas process, kā jau vienmēr pirmo lietu kādreiz dzīvē darot, ir sarežģīts un interesants. Ir visādas lietas, ko tu uzzini, kļūdies, uzzini kā darīt pareizi, dažādi atgadījumi bijuši pa šo gadu, bet es esmu milzīgi priecīgs, ka varu šo albumu nodot arī klausītājiem,” par darbu pie debijas albuma saka Justs.

Līdz šim klajā nākuši divi singli - “Are You There” un “Uz palodzes”, turklāt pēdējais vairākas nedēļas bija spēlētākā dziesma Latvijas Radio 2 ēterā.

Atzīmējot debijas ripuļa klajā nākšanu Justs devies nelielā tūrē - vēl paredzēts koncerts 19. maijā Valmierā, bārā “Tinte”, kā arī 31. maijā Rīgā, klubā “One One”.

PAR. Nekas daudz “izspiests” gan nav - tikai astoņas dziesmas ar kopējo garumu 27 minūtes, tomēr, cerams, ka šis materiāls izkustinās perspektīvā Justa karjeru no pamiruma stadijas. Šie varētu būt klubos labi dejojami gabali, kas it īpaši attiecas uz “Falling Down”, kam ir hita potenciāls. Vēl - tembrāli interesantā un arī atmiņā paliekošā “Scream My Name”, tāpat pieņemama ir diezgan neizteiksmīgais, tomēr derīgais lēnais gabals “Why We Are Running” un varbūt arī “Are You There”, kas uzsvērti būvēts uz Eirovīzijas dziesmas bītiem, taču nav sanācis tik efektīgs. Kā par brīnumu arī latviskā dziesma “Uz palodzes” nekrīt ārā no kopējā konteksta. Nav slikti.

PRET. Justs var vairāk. Diez vai sadarbība ar DK Makree ir pareizais variants, jo Justa balsij nepieciešami citi plašumi, bet te tiek mēģināts to ieslodzīt deju klubu sienās. Piemēram, uz “house music” elementiem bāzētā “Position In Here” absolūti nav viņam piemērota. Te ir arī tādas dziesmas kā “Anything Above” un “One More”, kuras liek neizpratnē paraustīt plecus - priekš kam?