Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide

Noklausies! Olga Rajecka iedzied Freimaņa dziesmu "Paspēlēsim paslēpes"

© F64

Jau astoto piektdienu pēc kārtas kompānija "MicRec" publicē jaunu dziesmu no Latvijas mūziķu veltījumu albuma, savam pāragri aizgājušajam kolēģim Mārtiņam Freimanim un viņa dziesmām.

Diemžēl vairs nav neviena tāda mūziķa, kurš būtu tik dāsns, kāds bija Mārtiņš, kurš spēja pats uzrakstīt dziesmu, lieliskus dziesmas vārdus, un dāvināt to citiem.

Šoreiz kārta dziesmai “Paspēlēsim paslēpes”, kuru no jauna ieskaņojusi Mārtiņa kolēģe un laba draudzene Olga Rajecka.

Olga: “Diemžēl vairs nav neviena tāda mūziķa, kurš būtu tik dāsns, kāds bija Mārtiņš, kurš spēja pats uzrakstīt dziesmu, lieliskus dziesmas vārdus, un dāvināt to citiem. Mums bija vairākas lieliskas sadarbības un man viņa ļoti pietrūkst. Viņš bija neticami talantīgos un, tai pašā laikā, ļoti cilvēcīgs un vienkāršs.”

Dziesma “Paspēlēsim paslēpes” bija iekļauta grupas “Tumsa” 2002. gadā izdotajā albumā “Spēlējot debesis”, kas ierakstīta sadarbībā ar producentu Ediju Gņedovski. Jauno versiju producējis Gints Stankevičs, kurš daudzu gadu garumā strādāja ar Freimaņa dziesmām, kuras viņš rakstīja grupai “Tumsa”, “Putnu balle”, Laurim Reinikam un daudziem citiem.

Līdz šim jau publicētas Freimaņa dziesmas, kuras izpilda “Rīgas Modes”, “Labvēlīgais Tips” un Elza Rozentāle, “Musiqq”, “Z-Scars”, Lauris Reiniks un Rūta Reinika, Artūrs Gruzdiņš ar savu grupu “Refleksija” un Ivo Fomins.

Albums “Mans draugs - Mārtiņš Freimanis” nāks klajā 30. maijā, un albumā būs pavisam 15 dziesmas, tostarp arī Mārtiņa draugu kopkoris dziesmā “Sapņu tilti”, kura tiks publicēta nākamajā piektdienā. Savukārt Daigas Mazvērsītes apjomīgā grāmata par Mārtiņa Freimaņa dzīvi nāks klajā 28. augustā un tiks atzīmēta ar vērienīgu Mārtiņa draugu koncertu “Dzintaru koncertzālē”, kam sekos koncerti arī citur Latvijā.