Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Šodien - melnā piektdiena; speciālisti norāda uz aizspriedumiem

Šoreiz melnā piektdiena ‒ 13.datums ‒ ir pārliecinoši nekaitīga, secinājuši portālu "astrologi.lv" un "numerologi.lv" speciālisti. Viņi norāda, ka trīspadmitnieka pieminēšana vairāk sakņojas tautā izplatītos aizspriedumos.

Astrologs Kristaps Baņķis pastāstīja, ka pēdējos sešus gadus, sekojot līdzi tā sauktajām melnajām piektdienām, tās bijušas reti harmoniskas, ņemot vērā, kādi notikumi pēdējos gados skāruši pasauli un Latviju. Arī piektdien zvaigznes nesola neko ārkārtēju un šausminošu. Astrologs pat kvēlākajiem skeptiķiem iesaka piektdien paveikt ko nozīmīgu un jaunu.

Numeroloģe Dita Blūma uzsvēra, ka trīspadmitnieka pieminēšana vairāk sakņojas tautā izplatītos ticējumos un aizspriedumos.

"Skaitlis 13 sevī ietver 1 un 3, kur attiecīgi skaitlis 1 izpaužas kā mērķtiecīgums, jauna aizsākums, aktivitāte, turpretim skaitlis 3 norāda uz sabiedriskumu, optimismu, vieglumu. Kopsummā trīspadsmit (1+3) veido ciparu 4, kas simbolizē stabilitāti, darbu, likumu ievērošanu. Nepārprotami 13.datums visiem cilvēkiem nebūs vienāds. Katrā ziņā ‒ baidīties nav iemesla," uzskata eksperte.

Arī numeroloģe Inguna Balgalve norādīja, ka nav tādu ciparu vai skaitļu, par kuriem nepārprotami var teikt, ka tie ir laimi vai nelaimi vēstoši.

"Vieni ir pieraduši paši pieņemt lēmumus savā dzīvē, citi ‒ gaida, ka kāds pateiks priekšā, ko darīt. Ar "veiksmīgo un neveiksmīgo" dienu uzsvēršanu aizraujas otrā tipa cilvēki," sacīja Balgalve.

Pieņemts uzskatīt, ka 13.datumā, kas turklāt iekrīt piektdienā, gaidāms kaut kas slikts.