Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Kruasānu eksistence nonākusi zem nopietnas jautājuma zīmes! Kas notiek?

© Ilustratīvs attēls

Sviesta krīze nav vien Latvijā, bet arī Francijā, kur tā ir nopietnākā kopš Otrā pasaules kara, kas novedis pie satraucošām ziņām, ziņo The Local.

Francijā sviesta cenas kopš 2016.gada aprīļa līdz šodienai uzlēkušas neticamos augstumos - no 2500 eiro par metrisko tonnu līdz 7000 eiro.

Krīze ir tik nopietna, ka maiznīcām un konditorejām nācies samazināt darba stundas un slodzi. Kādas kafejnīcas īpašnieks norāda, ka nevar dabūt cik nepieciešams - trīs tonnu vietā var atļauties tikai vienu. ''Nezinu cik ilgi tā izvilksim,'' rokas noplāta francūzis.

Piens pārsvarā tiek lietots krējuma un siera radīšanai, bet sviestam izmanto piena pulveri. Rezultātā īstais sviests kļuvis par retu un ļoti dārgu preci - labākajā gadījumā cilvēkiem nāksies maksāt vairāk, sliktākajā gardumi vairs nebūs pieejami vispār...

Eksperti pat brīdina - sviesta krīze pasliktināsies un ir ļoti liela iespējamība, ka sviesta vienkārši kādā brīdī vairs nebūs.

Līdz ar to, Francijas apmeklējums, kurš nav iedomājams bez turienes tradicionālajiem maiznīcu izstrādātājumiem, pavisam noteikti kļūs dārgāks un iespējams - pat nepilnīgs!