Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Pāmeģini! Ātri pagatavojami ēdieni dienām, kad slinkums gatavot

© Publicitātes foto

Katram no mums ir tādi brīži, kad sāk mocīt izsalkums, bet veltīt ilgu laiku kāda ēdiena pagatavošanai nav iespējams vai arī gatavot vienkārši ir slinkums. Lai šādos brīžos nebūtu jāķeras pie neveselīgiem pusfabrikātiem vai apšaubāmas izcelsmes cīsiņiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā divas ātri pagatavojamas veselīgu ēdienu receptes, kas tiešām ir tik vienkāršas, ka būs pa spēkam pat tajos brīžos, kad ļoti negribas gatavot!

Dārzeņu sacepums ar olām

Šajā receptē piedāvātos dārzeņus droši var aizstāt ar tiem, kas atrodami mājās vai dārzeņus izvēlēties, atbilstoši savai gaumei, neievērojot receptē piedāvāto.

Sastāvdaļas (4 personām)

4 nelieli rāceņi

4 dzeltenās bietes

4 kartupeļi

4 olas

1 sarkanais sīpols

8-10 šampinjoni

5 ēdamk. olīveļļas

4 ķiploka daiviņas

3 ēdamk. ķimeņu

sāls, sarkanie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lielā, dziļā traukā ielej olīveļļu, iespiež tajā ķiplokus, pievieno ķimenes, sāli un garšvielas, visu kārtīgi samaisot. Kārtīgi nomazgā dārzeņus un sēnes, sagriež daiviņās (dārzeņus grieziet ar visu mizu), apmaisa visu ar iegūto olīveļļas un garšvielu maisījumu, izkārto cepšanas paplātē un liek cepeškrāsnī uz apmēram 30 minūtēm. Pēc pusstundas virsū dārzeņiem pārlej nesakultas olas un liek cepties vēl 7-10 minūtes. Pasniedz!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā