Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Uzzini, ko redzēsim simtgades filmā "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru"

© Ekrānšāviņš no video

Vara Braslas ģimenes spēlfilmai "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru", kuru uz ekrāniem gaidām augustā kā pirmo filmu Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, šonedēļ divas jaunas ziņas! Filmu studija F.O.R.M.A. publiskojusi jaunās filmas treileri jeb reklāmas video un aicina iedzīvotājus piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Filma Vectēvs, kas bīstamāks par datoru stāsta par lielpilsētas puiku Oskaru, kuram vasara jāpavada mazpilsētiņā pie vectēva. Diemžēl vectēvam nepatīk nīkšana pie datora, netīras krūzītes un meli, turklāt viņam ir arī daži principi. No kariņa līdz sadarbībai un pat draudzībai - kā tas iespējams? Bērnu lomās - Markuss Jānis Eglītis no Carnikavas un Eva Ozola no Kuldīgas. Pieaugušo lomās Mārtiņš Vilsons, Akvelīna Līvmane, Mārtiņš Meiers, Lauris Dzelzītis, Uldis Dumpis, Alise Polačenko, Vizma Kalme, Inese Pudža un citi. Kaķa Bambāna lomā - ventspilnieks Samuraj Lux Hugo Boss, otrā plāna kaķa lomā rīdzinieks Muris.

Kinodarba Vectēvs, kas bīstamāks par datoru scenārija autors ir Alvis Lapiņš, operators Uldis Jancis, mākslinieks Mārtiņš Milbrets, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, mūzikas autors Emīls Zilberts un producents Gatis Upmalis. Filmu producē studija F.O.R.M.A., kam Latvijā ir vislielākā pieredze ģimenes filmu veidošanā - iepriekš veidotas filmas Mazie laupītāji (2009) un Ūdensbumba resnajam runcim (2004).