Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

NOSKATIES: Atkal tapusi asprātīga "Piena svētku" filma

© Ekrānšāviņš no video

Otrdien, 8.augustā, īpašā pasākumā K.K. fon Stricka villā savu pirmizrādi piedzīvoja šī gada "Piena svētku" īsfilma - ziemeļnieciska komēdija ar fantastikas elementiem "Laura un Vineta". Filmas režisors šoreiz atzītais mūzikas video un reklāmas rullīšu režisors Roberts Kuļenko, bet scenārija autors - ne mazāk zināmais rakstnieks un vārdu virtuozs Pēteris Pūrītis. Sekojot Piena svētku vadmotīvam, arī īsfilmai ir fantastikas piegarša:

Parastā vasaras naktī parastā piemājas kartupeļu laukā nokrīt kaut kas neparasts. Drošības apsvērumu dēļ zemniekam Aldim uz laiku māja jāpamet. Vai spocīgajam ierēdnim Eināram izdosies ar spēku un viltu šķirt Aldi no viņa leģendārajiem kartupeļiem?

Laura un Vineta / Piena svētki 2017 from piens on Vimeo.

"Laura un Vineta" ir unikāla ar to, ka ir viena no pirmajām pilntiesīgajām pašmāju fantastikas filmām, kā arī līdz šim lielākā un ambiciozākā Piena svētku īsfilma - filmas uzņemšana norisinājās Neretas novadā, kā arī tam īpaši uzbūvētajās dekorācijās Rīgā, Sporta ielā 2. Pie filmas strādāja Roberts Kuļenko, operators Jurģis Kmins, montāžas režisori - Roberts Kuļenko un Julie Vinten, par specefektiem atbildēja Armands Blumbergs, Nauris Ašenkampfs, Dagnis Krusts, Jānis Spēlmanis, Valdis Liseks un pats Roberts Kuļenko.

Vēl pirms filmas uzņemšanas visi interesenti tika aicināti piedalīties tās tapšanā, atbalstot projektu īpašā kolektīvā ieguldījuma kampaņā interneta vietnē Projektu Banka. Atbalstītājiem bija iespēja nokļūt filmas titros, saņemt ielūgumus uz īpašo pirmizrādi, režisora Roberta Kuļenko kino meistarklasi, bet divi no atbalstītajiem nokļuva filmā arī burtiski, parādoties uz ekrāna mazās, bet stāstam ļoti svarīgās lomās!