Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Balvai "Lielais Kristaps" iesniegti 66 filmu pieteikumi

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" šosezon iesniegti 66 filmu pieteikumi, ko veidojuši gan filmu nozares profesionāļi, gan arī amatieri, atklāja "Lielā Kristapa" producente Marta Bite.

Balvai pieteiktas astoņas animācijas un 20 īsmetrāžas dokumentālās filmas, 24 pilnmetrāžas dokumentālās filmas, no kurām četrās Latvija ir piedalījusies kā mazākuma kopražotājs, sešas īsmetrāžas spēlfilmas un astoņas pilnmetrāžas spēlfilmas, no kurām divās Latvija ir piedalījusies kā mazākuma kopražotājs.

16 no pieteiktajām filmām ir režisora debijas filmas. Tāpat pieteiktas 16 filmas, kurām dalība "Lielā Kristapa" programmā būtu arī to pirmizrāde. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, "Lielā Kristapa" laikā tiks rīkots arī studentu filmu konkurss. Savas filmas, kas veidotas mācību laikā, pieteikuši arī augstskolas "Riseba", Latvijas Mākslas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas studenti.

Šobrīd darbu sāks filmu atlases komisija, savukārt nominantu saraksts tiks publiskots oktobra sākumā.

Kā ziņots, arī šoruden valsts svētku priekšvakarā norisināsies nacionālā kino balva "Lielais Kristaps". Balvas atlases komisijā strādās profesionālo organizāciju izvirzīti pārstāvji. Šogad tie ir Arvīds Krievs, Miks Zvirbulis, Zane Balčus, Kristīne Matīsa, Ilona Bičevska, Jūle Mare Rozīte un Ieva Viese-Vigula.

Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Balvu pasniegšanas ceremonijā, kas notiks 13.novembrī, tiks piešķirtas balvas labākajām Latvijas filmām astoņās kategorijās un labākajiem filmu ražošanā iesaistītajiem profesionāļiem 15 kategorijās. Balva tiks piešķirta arī par mūža ieguldījumu filmu mākslā. Tāpat paredzēta skatītāju balva, kā arī īpašās žūrijas un atbalstītāju balvas.