Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Tapusi jauna dokumentālā filma par ievērojamu latvieti

© Mārtiņš Cīrulis/ F64 Photo Agency

Jau 3.novembrī skatītāju vērtējumam tiks nodota jauna latviešu veidota dokumentālā filma. Filma stāstīs par vienu no ievērojamākajiem latviešu scenogrāfiem - Andri Freibergu.

Kristas Burānes dokumentālo filmu par latviešu scenogrāfijas meistaru Andri Freibergu "Pasaka par tukšo telpu", skatītājiem būs iespēja novērtēt vēl pirms "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonijas. Šī filma ir nominēta sešās ´´Lielā Kristapa´´ skategorijās.

Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Filma "Pasaka par tukšo telpu" ir noslēdzošais darbs režisores Kristas Burānes filmu ciklā, kas veltīts izcilām Latvijas teātra personībām. Pirmā - "Piektais Hamlets" (2007) - atklāj režisora Oļģerta Krodera personību , otrā - "Māra" (2014) - ir veltīta režisorei Mārai Ķimelei.

Filmā "Pasaka par tukšo telpu" izcilais latviešu scenogrāfs un pedagogs Andris Freibergs savu pašportretu rada uz skatuves kā izrādes "Andris Freibergs" scenogrāfiju. Viņš izspēlē sevi kā vietu, kurā gandrīz astoņdesmit gadus ir bijis laiks spožiem panākumiem, traģiskiem zaudējumiem, dzimšanai, nāvei un sapnim par ideālās tukšās telpas radīšanu, kura sevī ietvertu vienlaicīgi visu un neko, galu un sākumu.