Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Grāvējs ''Justice League'' filmēts arī Latvijā, jo tā atgādinot Černobiļu

© WB

Filmu studija “Baltic Pine Films” informē, ka studijas "Warner Bros." jaunākās supervaroņu filmas “Taisnības līga” ("Justice League"), kas no 17. novembra skatāma arī Latvijā, ievērojama daļa filmēta bijušajā Skrundas militārajā pilsētiņā.

Fantastikas grāvējā "Taisnības līga" satiekas supervaroņi Betmens, Brīnumsieviete, Akvamens, Zibsnis un Kiborgs, lai pēc Supermena bojāejas kopā glābtu pasauli no pārdabiskiem briesmoņiem un draudošas katastofas.

Filmā galvenajās lomās ir Oskara balvas laureāts Bens Afleks un īsta Holivudas zvaigžņu plejāde - Henrijs Kavils, Gala Gadota, Ezra Millers, Džeisons Mamoa, Eimija Adamsa, Džeremijs Aironss un citi. Tās režisors ir labi pazīstamais action filmu veidotājs Zaks Snaiders ("Betmens pret Supermenu", "Tērauda vīrs", "300" u.c.)

Filma nozīmīgā ainā iemūžinājusi pamesto Skrundas militāro pilsētiņu. Pagājušajā gadā filmas uzņemšanas grupas pārstāvji ieradās Latvijā, lai filmētu, fotografētu un trīs dimensijās skenētu militārās pilsētiņas ēkas un ielas, kas ar datorgrafikas palīdzību pārtapušas par "Taisnības līgas" galvenā pretinieka slēptuves atrašanās vietu, kurā notiek episka kaujas aina. Ar kino maģijas palīdzību Skrundas ielās nonācis pat Betmobilis!

"Taisnības līgas" filmēšanas grupai atbalstu Latvijā sniedza filmu studija "Baltic Pine Films". Kompānijas dibinātājs, producents Sergejs Serpuhovs saka: "Mēs lepojamies, ka studija "Warner Brothers" sadarbībai izvēlējās tieši mūsu kompāniju - 15 gadu pieredze sadarbībā ar ārvalstu kinokompānijām nes augļus. Līdz šim Latvijā šāda mēroga filmēšana vēl nebija notikusi."

Viņš atklāj, ka filmēšanas grupa ir uzrunājusi "Baltic Pine Films", meklējot vietu, kas atgādina Černobiļas apkaimi: "Mums uzreiz prātā iešāvās Skrunda. Pamestā padomju armijas pilsētiņa izrādījās ideāli piemērota - gan ar savu izmēru, gan faktūru, gan pamestības sajūtu. Pilsētiņas ēkas tika filmētas, fotografētas un skenētas, lai vēlāk pārradītu tās vārdā nenosauktā vietā, kurā notiek filmas lielākā kauja aina. Kad es noskatījos filmu, biju pārsteigts par to, cik liela sižeta daļa risinās šajā Latvijas lokācijā. Tas, kā tā ir iekļāvusies filmā, ir fantastiski."

Sergejs Serpuhovs uzsver, ka darbs ar profesionālo pēcapstrādes un 3D kartēšanas komandu no Lielbritānijas studijai ir devis nenovērtējamu pieredzi: "Mums bija iespēja iepazīt pašas jaunākās un izsmalcinātākās tehnoloģijas, kas tiek izmantotas lielāko Holivudas grāvēju pēcapstrādē."

Viņš piebilst: "Mēs pateicamies Skrundas novada pašvaldībai par mūsu uzņemšanu, un ceram turpināt mūsu sadarbību ar studiju "Warner Brothers" arī turpmāk."