Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Mīļa dāvana senioriem – "Splendid Palace" kino abonements

© Publicitātes foto

Otrajos Ziemassvētkos – 26. decembrī – kinoteātris Splendid Palace aicina pie sevis seniorus – klāt kārtējais ikmēneša kino seanss tieši viņiem. Senioru seansi gadu gaitā pārtapuši ne tikai par kino gardumu baudīšanas iespēju, bet ļoti gaidītiem svētkiem, kuros satikt savus laikabiedrus, aprunāties. Turklāt gada izskaņā Splendid Palace ir sarūpējis lielisku dāvanu – ir iespējams par pievilcīgu cenu iegādāties abonementu uz kinoteātra Splendid Palace 2018. gada pieciem senioru seansiem.

Izpārdotas zāles

Senioru seansus Splendid Palace rīko kopš 2013. gada, proti, katra mēneša pēdējā otrdienā pulksten 13 kinoteātris pie sevis aicina gados vecākos kino cienītājus, lai viņiem ērtā laikā un par īpaši izdevīgu cenu (trīs eiro par biļeti) būtu iespēja noskatīties kādu no labākajām repertuāra filmām un uz ekrāniem satikt gan kino klasikas grandus, gan mūsdienu spožākos talantus.

Jau pats pirmais seanss izpelnījās lielu interesi, senioru kinomīļu pulciņš pamazām kļuva arvien kuplāks, un vairāki seansi ir bijuši pilnībā izpārdoti, vienlaikus kinoteātra Lielajā zālē pulcējot 543 skatītājus.

Klientu ērtībām - abonements

Ņemot vērā lielo interesi par senioru seansiem, Splendid Palace ir nolēmis apmeklējumu uz šiem kino notikumiem padarīt vēl ērtāk un vieglāk pieejamu - ir iespēja iegādāties kino abonementu 2018. gadam un līdz pat šīs sezonas noslēgumam reizi mēnesī noskatīties īpaši senioriem izmeklētu filmu. Abonements paredz, ka senioram uz katru seansu būs garantēta konkrēta un nemainīga sēdvieta, tādējādi laikus izvairoties no liekiem kreņķiem par biļešu iegādi un vietu pieejamību. Atliks vien posties uz kino. Senioru abonementus, kas var būt vērtīga dāvana Ziemassvētkos, un senioru seansu biļetes var iegādāties kinoteātra Splendid Palace kasē un interneta vietnē www.splendidpalace.lv.

«Senioru seansu apmeklēšana daudziem kļuvusi par tradīciju, ko cilvēki patiešām gaida. Viņi, dodoties uz kino, sapošas kā uz svētkiem, nozīmīgu notikumu. Arī pēc filmas beigām viņi nesteidzas uz mājām, bet aprunājas viens ar otru, apspriež redzēto. Savā ziņā ir izveidojies senioru kino klubiņš. Senioru seansi nav tikai kino mākslas baudīšana, bet tā ir iespēja socializēties, kinoteātris savā ziņā pilda cilvēciski nozīmīgu darbu - saved kopā cilvēkus, palīdz satikties, turklāt biļetes cena ir patiešām draudzīga Latvijas pensionāriem,» teic kino kritiķe, kinoteātra kuratore Daira Āboliņa.

Spilgtākie seansi

Viņa stāsta, ka līdz šim visemocionālākais seanss piedzīvots 2016. gada nogalē, kad seniori sapulcējās, lai skatītos filmu Melānijas hronika. Emociju kokteilis bija ļoti piesātināts - asaras, saviļņojums, atmiņas, jo, kā zināms, deportāciju laiks nav saudzējis ļoti daudzas latviešu ģimenes, līdz ar to filma uzrunāja daudz personīgāk.

«Seanss notika tajā pašā dienā, kad filma piedzīvoja savu pirmizrādi uz lielā ekrāna. Uz senioru seansu ieradās filmas radošā grupa, arī galvenās lomas atveidotāja - šveiciešu aktrise Sabīne Timoteo. Tā bija neaizmirstama tikšanās, publika akceptēja filmas vēstījumu, un seanss noteikti ir palicis daudzu cilvēku atmiņās,» norāda D. Āboliņa.

Arī seanss, kurā tika demonstrēta Vara Braslas filma Vectēvs, kas bīstamāks par datoru, aizkustināja daudzus - uz filmu seniori tika mudināti nākt kopā ar saviem mazbērniem, un kinoteātri piepildīja jautras čalas, un filmas sižets smaidu raisīja gan jaunākajos skatītājos, gan viņu vecvecākos. «Uz šo filmu bija atnākusi ar filmas Bille galvenās lomas atveidotāja Rūta Kronberga ar savu ģimeni.»

No komēdijās līdz drāmai

D. Āboliņa norāda, ka seniori ir iecienījuši vēsturiskus, biogrāfiskus stāstus, viņi labprāt dzīvo līdzi saviem jaunības dienu elkiem. «Redzam, ka mūsu publika ir diskutēt griboša, tai nevajag pūkaini saudzīgu sižetu. Nebūt ne - viņi vēlas arī ko asāku, mūsdienīgāku. Dvēsele taču nenoveco, un senioru aptaujās atklājās, ka uz lielā ekrāna viņi skatītos arī, piemēram, dokumentālas filmas un animāciju. Katrā ziņā, domājot par repertuāru senioriem, mēs kombinējam klasiskās vērtības ar modernu, mūsdienīgu pieskaņu, lai skatītāji pilnā krāšņumā varētu izbaudīt kino burvību.»

Pēc nepilnas nedēļas seniori laipni aicināti novērtēt ievērojamā amerikāņu režisora Vudija Alena jaunāko filmu Brīnumu rats, kas uz notikumiem ļaus paskatīties no diviem skatu punktiem - dramatiskās un komiskās puses, filma piedāvās atgriezties pagājušā gadsimta 50. gados, jūtot līdzi spraigai attiecību drāmai, kurā cieši savijušās četru varoņu dzīves.

Laipni lūgti Splendid Palace!