Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

MŪZIKA: Izraēlas akrobāti, poļu indīmūziķi – viss par brīvu

© Publicitātes foto

Tā nu sagadījies, ka šajās dienās Rīgā piestās divas ārzemju grupas, kuras uzstāsies dažādās vietās, bet šo koncertu vienojošais faktors būs tāds, ka ieeja tajos būs bez maksas.

Šo ceturtdien, 30. martā, Vecrīgas bārā I Love You koncertu sniegs Izraēlas grupa Less Acrobats. Telavivā dibinātais kvartets sāka darbību kā ģitārroka grupa, bet pēdējā laikā tas paplašinājis muzikālo redzesloku, vēršot skatienu arī elektronikas, hiphopa un r&b virzienā. Februārī klajā nāca grupas debijas minialbums jeb EP Stanza, par kuru ir visnotaļ labas atsauksmes. Jāpiebilst, ka pēc koncerta Rīgā Less Acrobats dosies uz Igaunijas galvaspilsētu, kur uzstāsies mūzikas konferencē Tallinn Music Week un cita starpā sestdienas vakarā atklās Positivus festivāla un mūzikas izdevniecības I Love You Records kopīgi rīkoto mūzikas skati kinoteātrī Sõprus.

Savukārt Rīgā turpinās saimniekot viena no veiksmīgākajām jaunajām poļu indīmūzikas grupām Coals: 30. martā duets sniegs koncertu bārā Aleponija, bet 1. aprīlī - bārā Pils. Iepriekš šī grupa uzstājusies gan Positivus festivālā, gan vairākās koncertvietās Rīgā. Tāpat viņi aktīvi koncertējuši daudzviet Eiropā, tostarp Reeperbahn festivālā Vācijā, arī Iceland Airwaves festivālā Islandē un citur.

Šā savdabīgā elektroniskā dueta kodolu veido vokāliste Kataržina Kovaļčika un ģitārists, taustiņnieks, dziesmu autors un producents Lukašs Rozmislovskis. Kā savas galvenās muzikālās ietekmes avotus grupas dalībnieki min Spooky Black, Soap & Skin, Dīnu Blantu un Sigur Ros, bet stilistiski viņu raksturotāji piesauc dream pop ar folka elementiem. Grupa dibināta 2014. gadā, kad arī tika izdots poļu debijas EP Homework, bet drīzumā gaidāms pirmais pilnmetrāžas albums.