Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: LP "Lost On You"

© Publicitātes foto

Pavirši uzmetot acis diska vākam, šķiet, ka albuma saturu piepildīs kāds blūzroka puisis vai vismaz kaut kas Džeka Vaita stilā. Nekā, LP patiesībā ir Laura Pergolici, amerikāņu popdziedātāja un arī dziesmu autore. Viņa sacerējusi dziesmas pat tādām slavenībām kā Šērai, Riannai, “Backstreet Boys”, Kristīnai Agilerai, Džo Volšam, Leonai Luisai un citiem. Savu pirmo soloalbumu Laura izdeva jau tālajā 2001. gadā (“Heart-Shapped Scar”), bet pavisam viņas kontā ir četri studijas ripuļi. Ar īpašu ražīgumu pašas sevis apkalpošanā viņa neizceļas un nav arī vajadzīgs – panākumu tāpat nav.

No singliem vienīgos vērā ņemamos panākumus ir guvuši tieši šajā albumā iekļautie “Muddy Waters” un “Lost On You”. Pēdējais gluži labi aizgājis Viduseiropā, kur vairākās valstīs pabijis pat pirmajā vietā. Arī Latvijas radiostacijās šis gabals ir dzirdēts ļoti bieži, tātad vismaz kaut kādam priekšstatam par LP daiļradi vajadzētu būt arī latvju mūzikas klausītājiem.

PAR. Diezgan dīvaini, ka albums radījis tik necilu rezonansi, ja precīzāk - nav to radījis gandrīz nemaz. Indīpopa stilā ar roka piesitienu ieturētās “Muddy Waters” un “No Witness” ir pat ļoti labas dziesmas, interesanta ir arī “Up Against Me”, protams, uzteicama arī radiostacijām draudzīgā “Lost On You”. Citkārt topu augšgalos parādās arī krietni lielāki štrunti.

PRET. Šis albums varēja iznākt, bet varēja arī neiznākt - nekādu plašo emociju gammu tas nerada. Lielākais pluss - tā skanēšanas laikā ļoti labi nāk miegs. Paša pārbaudīts!

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.