Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Amy Macdonald "Under Stars"

© Publicitātes foto

Skotu dziedātāja, ģitāriste, komponiste un tekstu autore Eimija Elizabete Makdonalda uz lielās skatuves ir jau gana ilgi, taču viņai ir tikai 29 gadi. Nekā pārsteidzoša, jo jau 15 gadu vecumā viņa uzstājās kopā ar tādiem “stāriem” kā grupu “Travis” un Pīta Dohertija “The Libertines”. Pirmais viņas albums “This Is The Life” tika izdots 2007. gadā, kas arī ir bijis līdz šim veiksmīgākais Eimijas karjerā - pirmā vieta Apvienotās Karalistes topā, pārdoti teju 900 000 albuma kopiju. Pavisam izdoti četri dziedātājas albumi, un visi bijuši Britu salās labi ieredzēti – zemāk par ceturto vietu nav bijis neviens.

Par Skotiju pat nerunāsim - tur Eimiju nēsā uz rokām (pārnestā nozīmē) un piešķir viņai visas iespējamās balvas, kādas vien šajā neatkarību alkstošajā Lielbritānijas daļā iespējamas. Ja par singliem, tad tādu vienu superhitu Makdonaldas daiļradē nosaukt ir pagrūti, jo tāda vienkārši nav - pašas atpazīstamākās dziesmas varētu būt pirms desmit gadiem atrādītās “This Is The Life” un “Mr. Rock & Roll”. Jaunajam ripulim dziesmas tika sākts rakstīts pirms diviem gadiem, protams, ka nekādu stilistisko izmaiņu nav. Jāpiebilst, ka dziesma “Leap Of Faith” tika laista klajā Skotijas neatkarības referenduma laikā - Eimijas nostāja šajā jautājumā ir gana skaidra.

PAR. Eimija Makdonalda dzied spēcīgi un ļoti pārliecinoši, dziesmas ir popsīgi neuzbāzīgas, tomēr pietiekami interesantas. Labākās - «Dream On», «Automatic» un jau minētā «Leap Of Faith». Dīvainā kārtā neviena dziesma nekrīt uz nerviem, visas ir klausāmas - tas nav mazsvarīgi.

PRET. “Under Stars” kopumā ir tāds pat kā viss Eimijas Makdonaldas karjerā izdotais skaņu materiāls, proti, nekā īpaša, neviena dziesma prātā uz ilgāku laiku nepaliek.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.