Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Spīķeros notiks tradicionālais postfolkloras festivāls

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 8. aprīlī, Spīķeru koncertzālē, notiks jau sestais Latvijas postfolkloras festivāls “Gaviles”, ko tradicionāli rīko Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) postfolkloras grupa “Daba san”. Festivāls šogad veltīts tematam “Mežs pilsētā”.

Festivālā kopā ar “Daba san” uzstāsies mūsdienu tautas mūzikas grupas “Tāri”, “Tautumeitas” un “ImantaDimanta un draugi”, folk-hiphopa aizsācējs Misters ar kolēģiem DJ Noitro un Edgaru Zilbertu. Īpašie festivāla viesi būs trio “Lepaseree” no Igaunijas un dziedātāja Leila Alijeva, kura savā mūzikā apvieno latviešu dainas ar senās Azerbaidžānas tradicionālo mūziku mugam. Tā joprojām dzirdama Kaukāza un Senās Persijas reģionā, brīva ritmā, melodiska un mikrotoņu sakopota mūzika, kurā liela loma ir improvizēšanas spējām.

“Festivālā izdevies apvienot ļoti dažādus mūziķus, un “Gavilēs” vienā dimensijā saplūdīs latviskais - kopīgais un atšķirīgais, senais un jaunais, lauku plašums un pilsētvide, cilvēka skartais un dabiskais. Festivāla māksliniekus vieno centieni atrast vietu tradicionālam pasaules skatījumam 21. gadsimta pasaulē, vienlaikus saglabājot autentiskumu un piešķirot tam laikmetīgumu,” saka viena no festivāla rīkotājām un “Daba san” dalībniecēm Linda Zonne-Zumberga. Jāpiebilst, ka festivālu vadīs folklorists un dziedātājs Ēriks Zeps, bet vēlā vakarpusē pasākums turpināsies folkklubā “Ala Pagrabs” ar improvizācijas vakaru postfolkloras grupas “Rikši” vadībā.