Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

NOKLAUSIES: Baiba Palaša prezentē dziesmu "Sirds čuksti"

© Ekrānšāviņš no video

Uz popmūzikas skatuves sevi piesaka jaunā dziedātāja Baiba Palaša no Rīgas ar savu debijas singlu "Sirds Čuksti".

Dziesmas vārdu autore ir pati Baiba, bet mūzikas autors - mūziķis, komponists un producents Denis Honorez no Beļģijas, kurš jau divus gadus dzīvo Latvijā.

Baibas talantu viņš pamanījis Vecrīgas karaoke, kura pasākumus Baiba savulaik vadījusi. Tas viss izvērties radošā sadarbībā, jo Denis vēlējies radīt dziesmu tieši latviešu valodā.

"Dziesma pilnībā tapa kopā ar Denisu," saka Baiba Palaša. "Viņš teica, ka grib dziesmu latviski, dodot mājienus par ko dziesmas tekstam ir jābūt, un tad es sacerēju vārdus.

Dziesma ir par to, ka Tu jūties brīvi, esi priecīgs un dari to, ko čukst Tava sirds. Bet tajā pat laikā Tu gaidi kādu īpašu notikumu, piemēram, otro pusīti. Tu nevari visu laiku būt viens un ceri, ka kaut kas burvīgs un īpašs notiks."

"Dziesma "Sirds Čuksti" radās, kad devos ballēties Rīgā," atklāj Denis Honorez. "Veidoju dziesmas savam albumam un biju noguris strādāt viens. Rīgā man nāca iedvesma un tapa melodija, jo Rīga ir ļoti iedvesmojoša un muzikāla. Latvija ir dziedātāju tauta, jo mūzika te ir it visur. Gribēju radīt pozitīvu melodiju tieši latviešu valodā. Un ar Baibu man ir visvienkāršāk sastrādāties, salīdzinot iepriekšējo pieredzi. Viņa neuzvedas kā dīva, viņai patīk mūzika un viņa pilnībā izbauda nodarbošanos ar to. Mēs kopā daudz strādājam, lai pilnveidotos."

Dziesma "Sirds Čuksti" klausāma Spotify un iTunes, bet tās videoklips skatāms You Tube.