Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: 2Cellos "Score"

© Publicitātes foto

Horvātijas čellistu duets “2Cellos” jeb Luka Šuličs un Stepans Hausers kopā muzicē jau no 2011. gada. Pirmoreiz Latvijā viņi sabija 2011. gadā, iesildot paša Eltona Džona koncertu, bet 2014. gada decembrī te atgriezās jau galvenajās lomās, uzstājoties “Arēnā Rīga”. 29 – 30 gadus jaunie mūziķi iemantojuši atpazīstamību visā pasaulē, apvienojot savā spēlē dažādus mūzikas žanrus un piedāvājot saviem klausītājiem mūziku sākot no Antonio Vivaldi līdz pat “AC/DC”.

Dueta karjera virzījusies uz augšu (vai uz priekšu) ļoti strauji - panākumi sākās jau pēc paša pirmā interneta vietnē Youtube ievietotā ieraksta, kas bija Maikla Džeksona “Smooth Criminal” kaverversija. Pašlaik viņu kontā ir jau četri studijas albumi, kas īpašu popularitāti iemantojuši Amerikā. Jaunākajā ripulī iekļautas čellistu aranžijas par kinofilmās un TV seriālos izskanējušajām kompozīcijām, sākot no “Troņu spēlēm”, “Krusttēva” un “Šindlera saraksta” līdz pat “Titānikam”, “Gredzenu pavēlniekam” un “Lietus cilvēkam”. Kopskaitā 14 skaņdarbi, kuru ierakstīšanā ir piepalīdzējis Londonas Simfoniskais orķestris.

PAR. Iepriekš šie čellisti sludinājuši, ka viņu muzikālais stils ir “čellu metāls”. Nekādas paralēles ar “metālu” te gan nav velkamas, iespējams, ka horvāti to teikdami domājuši par citiem saviem albumiem, tomēr šo divi vīru radītā mūzika nenoliedzami ir interesanta. Ja īpaši izcelt kādas kompozīcijas, pirmā izvēle krīt uz “Theme” no filmas “Lietus cilvēks” un/vai “Title” no “Ugunīgajiem kaujas ratiem” (“Chariots Of Fire”). Kopumā - melodijas meditatīvi romantiskā noskaņā, kuru vislabāk raksturo skaņdarbs “Love Story” vai arī slavenais “Titānika” motīvs “My Heart Will Go On”.

PRET. Par šo albumu labāk spriest klasiskās mūzikas pazinējiem. Bet vēl labāk - apbedīšanas biroja darbiniekiem, viņu biznesam šis albums varētu būt pat ļoti noderīgs.

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.