Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Grupai "Židrūns" jauns video

© Publicitātes foto

Vēl pirms Lielās talkas trakuma neatkarīgās rokmūzikas grupa „Židrūns” devās mežos un laukos, kur aizvadīja vairākas filmēšanas talkas Drustos, Piebalgā un citviet Vidzemē.

Tā saucamā “kliedzošā pankroka” grupas “Židrūns” paveiktā darba rezultāts ir video versija dziesmai „Tur, kur neķer”. Galveno lomu tajā atveido aktrise Laura Atelsone, citās lomās -: Māra Blome, Vilnis Švāns, Jevgenijs Načiss, Juris Cers un Oskars Rozenblats. Scenāriju, režiju, montāžu un pēcapstrādi veidojis Matīss Saulītis, kurš kopā ar Renātu Simsonu paveica arī galvenā operatora darbu. „Tur, kur neķer” ir kompozīcija no albuma „Židrūns un tas, ko nevar nest”, ko 2016. gadā izdeva “I Love You Records”. Šis garadarbs ieguva gada labākā albuma titulu alternatīvās mūzikas portāla “Alternative.lv” vērtējumā, kā arī tika Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons” Top 5 roka vai metāla mūzikas nominācijā.

Grupas iepriekšējos klipos “vizuālā estētika bijusi grafiska un aptuvena, veidota kā vīdžeja darbs un spēlēšanās ar saturu un vizuāliem efektiem,” vēsta “ILY Records” pārstāvji. “Videolasījums dziesmai „Tur, kur neķer” savukārt līdzinās īsfilmai ar stāstu un personāžiem, turklāt rada noskaņu, kādu grupa nav uzskatījusi par sev raksturīgu, un kas tās dalībniekiem ir patīkami negaidīta.” Video ideju ieskicē tā autors Matīss Saulītis: „Stāsts ir par galvenās varones cīņu ar viņai nosprausto likteni un tā lieciniekiem. Režisora vīzija skatītājam vislabāk uztverama, kad dziesmas lirika papildina klipa vēstījumu ar tā sūro nolemtības noskaņu.” Videoklips skatāms interneta vietnē https://vimeo.com/214376249.


“Židrūns” koncertos nav manāms pārlieku bieži. Pirms nepilna mēneša grupa ar itin labiem panākumiem uzstājās mūzikas konferencē “Tallinn Music Week” Igaunijā, bet Latvijā “židrūnus” varēs skatīt divos vasaras festivālos - „Pagalms” Jūdažos jūnijā un „Vadātājs” Blankenfeldes muižā augustā.