Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jūrmalas muzikālā vasara – karsta

PUBLIKAS IEMĪĻOTĀ Ksenija Sidorova allaž pārsteidz ar kaislīgu, niansētu muzicēšanu, kas uz skatuves uzplaukst kā košs zieds © Publicitātes foto

Kaut arī vasara mūs nelutina ar siltumu, daudz muzikālās baudas sagādā Jūrmalas festivāls, kurā vakar uzstājās Maestro Raimonds Pauls, bet šodien Jūrmalas iedzīvotājus un viesus iepriecinās vairāki mākslinieki, jo paredzētas divas programmas.

Pulksten 18 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē jeb Mazajā zālē uz skatuves kāps publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova, lai kopā ar Spīķeru kvarteta stīgu virtuoziem klausītājiem piedāvātu oriģinālu un stilistiski daudzveidīgu koncertprogrammu. Dzirdēsim smaidīgas smeldzes mūziku, galantu un tīru skaistumu Volfganga Amadeja Mocarta Adagio un Rondo K617, skanēs čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka Bagateles un mūsdienu krievu komponista Sergeja Akhunova skaņdarba Two Keys to One Brodsky’s Poem Latvijas pirmatskaņojums. Ksenija Sidorova allaž pārsteidz ar kaislīgu, niansētu muzicēšanu, kas uz skatuves uzplaukst kā košs zieds.

Savukārt pulksten 20 Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē notiks unikāls koncerts, ko sniegs pasaulslavenais Londonas gospeļkoris, kas regulāri uzstājas kopā ar tādām pasaules mūzikas megazvaigznēm kā Madonna, Kailija Minoga, Stings, Eltons Džons, Tīna Tērnere, Džeimss Brauns, Pols Makartnijs, Depeche Mode un citiem slaveniem māksliniekiem.

Viņu izpildījumā klausītāji dzirdēs gan tradicionālos spiričuelus, gan populārus skaņdarbus. Londonas gospeļu koris ir viens no pieprasītākajiem koriem pasaulē, tas ir vadošais gospeļu koris Eiropā. Kolektīvs regulāri uzstājas uz nozīmīgākajām Apvienotās Karalistes skatuvēm, piemēram, Vemblija stadionā, Karaliskā Alberta zālē, tas nereti dzied leģendārajā Glastonberijas festivālā. Koris piedalījies daudzu televīzijas, radio programmu ierakstos un ieskaņojis Volta Disneja studijas pilnmetrāžas multfilmu Karalis Lauva.

Festivāla noslēguma koncerts izskanēs 19. jūlijā pulksten 20, kad Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē ar jaunu programmu un vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies pasaules opernamu zvaigzne Aleksandrs Antoņenko. Interesanti, ka solokoncertā viņam pievienosies pianists un bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kurš spoži demonstrēs savu pianista talantu. Pirmo reizi Aleksandra Antoņenko izpildījumā dzirdēsim skaistākās melodijas no komponista Riharda Štrausa muzikālajiem krājumiem. Pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko Latvijā ieradīsies tieši no Londonas, kur no 5. līdz 16. jūlijam Londonas Karaliskajā operā kopā ar izcilo operdziedātāju Hiblu Gerzmavu (Hibla Gerzmava), starptautiski atzīto tenoru Roberto Alanju (Roberto Alagna) un citām opermūzikas zvaigznēm dzied Kalafa lomu Džakomo Pučīni operā Turandota. Pēc Antoņenko izcilā snieguma Kalafa lomā Londonā, ko augstu novērtējuši daudzi kritiķi, Latvijas publikai būs unikāla iespēja dzirdēt viņu solo koncertā Dzintaru koncertzālē.