Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Paramore "After Laughter"

© Publicitātes foto

Pirms padsmit gadiem alternatīvā roka grupa “Paramore” ar oranžmataino Heiliju Viljamsu pie mikrofona radīja īstu sensāciju pasaules rokmūzikā – pat grūti pateikt, ar ko tieši.

Lielāko atzinību šī komanda izpelnījās ar 2009. gadā izdoto albumu “Brand New Eyes”, kas bija Nr.1 pie britiem un otrais Amerikā, vēl labāk klājās nākamajam diskam “Paramore” (2013). Pagājuši četri gadi un klausītājiem par prieku veikalu plauktos parādījies grupas jaunākais ripulis, kas no topu viedokļa ir kuslāks par savu priekšteci, tomēr Top 6 abās prestižākajās mūzikas tirdzniecības vietās arī nudien nav smādējams rezultāts. Taču salīdzinājumā ar iepriekšējiem albumiem “After Laughter” ir viena ļoti būtiska nianse: te nav pilnīgi nekā no poppanka vai alternatīvā roka, te drīzāk ir sintīpopa, popa un “new wave” mikslis. Iespējams, tam pie vainas ir sastāva maiņas, jo grupas virzītājspēka lomu uzņēmies ģitārists Teilors Jorks. Atgriezies arī viens no brāļiem Ferro - Zaks, bundzinieks. Atsauksmes nav nemaz tik sliktas, šķiet, ka klausītāji un arī mūzikas kritiķi ir pieņēmuši jauno “Paramore” versiju.

PAR. Ir gadījumi, kad labāk paklusēt. Ir gadījumi, kad nākas labas domas vai idejas pazagt no kolēģiem. Šis ir gadījums, kad, rakstot par pozitīvo grupas “Paramore” jaunākā albuma sakarā, labāk vienkārši citēt CD recenziju kolēģi no “TVNet” Jāni Žildi. Kāpēc? Jo viņš šajā albumā spējis atrast 10 punktus no 12. Tātad: “Lai arī muzikālās dekorācijas ir citas, dziesmu struktūra palikusi nemainīga. Katrā dziesmā ir izteikts, plaši skanošs piedziedājums, kas izceļ Heilijas spēcīgo vokālu. Vairāk šādas popmūzikas!”

PRET. Ārprāts, kas šis ir par, nebaidīsimies šī vārda, mēslu?! Lūk, tā iet, kad mūzikai neseko līdzi tik cītīgi, cik tas būtu nepieciešams, vai “Paramore” jau sen spēlē kaut ko tik nebaudāmu? Nav iebildumu pret popmūziku, ja tā ir enerģiska un eleganta, bet šis produkts ir kaut kas tik senils, ka pat 80. gadu sākumā uzdzītu alerģiskas šķavas. Kaut kas no “The Bangles”, kaut kas pat no “Duran Duran” utt. - baisi. Pārfrāzējot senu krievu teicienu, - nomazgāt, noskūt, nokrāsot zaļu un izmest.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.