Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šarmantā Linda Leen svin 38. dzimšanas dienu

© F64 Photo Agency

Šodien, 26. jūlijā, dzimšanas dienu svin latviešu dziedātāja Linda Leen.

Dziedātāja dzimusi Cēsīs, pēc tam viņas ģimene dzīvojusi Baldonē, Mālpilī un Talsos. Mācījusies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas koledžas vokālajā nodaļā.

2000. gadā ieguva LNT "Mūzikas balvu 2000" kā labākā dziedātāja. Šī paša gada 29. decembrī iznāca arī Lindas Leen debijas albums "Let's Go Insane". 2001. gadā viņa uzvarēja divas nominācijās Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā 2000 - par labāko pop & roka albumu un labāko debiju.

Pēc pirmā albuma izdošanas vairākus gadus soloalbumi netiek ierakstīti, tomēr Linda Leen piedalās Prāta Vētras dziesmas Reality Show un Мумий Тролль dziesmas Медведица ierakstos, kā arī sadarbojās ar vairākiem citiem māksliniekiem. Dziesmas, kas tapušas šajā sadarbībā, apkopotas izlasē "Divi". Līdz 2004. gadam Linda vada pārraides Radio SWH.

Otrais albums Chameleon, kura stilu ietekmējis džezs un kura dziesmas aranžētas orķestrim, iznāk 2008. gada 12. septembrī. Tas nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai kā labākais gada pop albums, dziesma "Chameleon" nominēta kā gada labākā dziesma. Ziemassvētku albums Ziemasskaņas iznāk 2009. gada nogalē.

2016. gada nogalē ar singlu "Beyond Velvet Skin" tiek pieteikts trešais dziedātājas soloalbums "Digital Church", kas iznāca nākamā gada janvārī. Dziesmas videoklips izraisa Valmieras Sīmaņa luterāņu draudzes protestus, jo tas filmēts viņu baznīcā, tās skatus vēlāk montējot ar citviet filmētām erotiskām ainām. Dziesma nominēta Mūzikas ierakstu gada balvai kā gada labākā dziesma.