Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā rīt koncertēs "August Burns Red"

© Publicitātes foto

Šotrešdien, 9. augustā, Rīgas klubā Melnā piektdiena uzstāsies ietekmīgā alternatīvās mūzikas grupa August Burns Red.

Amerikā, Pensilvānijas štatā, bāzētā smagās alternatīvās mūzikas apvienība August Burns Red muzicē jau vairāk nekā desmit gadus un šobrīd tiek uzskatīta par vienu no skaļākajiem vārdiem metālkora aprindās. Cik nu tā dzirdēta, šis apgalvojums varētu atbilst patiesībai: enerģijas pārpilns vokāls, asas ģitāras, šaušalīgi nikns bundzinieks un metālkoram neraksturīgi biežas ritma maiņas. Mulsina vienīgi pievēršanās kristietības tēmām, bet to var pārdzīvot.

Pirmajos tās pastāvēšanas gados grupa saskārās ar vairākkārtēju vokālistu nomaiņu, turklāt, tā kā visi ABR dalībnieki 2003. gadā vēl mācījās vidusskolā, grupai bija sarežģīti savienot mācības ar muzicēšanu. 2005. gadā ABR parakstīja līgumu ar ierakstu kompāniju Solid State Records, kuras paspārnē iznākuši un tiek izdoti arī tādu grupu kā Norma Jean un Underoath albumi. Grupas debijas albums Thrill Seeker (2005) palika salīdzinoši neievērots, taču divus gadus vēlāk izdotais Messengers jau iekļuva Billboard topa pirmajā simtniekā, tādējādi krietni palielinot ABR atpazīstamību. To stiprināja vairākas koncerttūres pa štatiem kopā ar grupām As I Lay Dying un Misery Signals, pensilvānieši devās arī savā pirmajā Eiropas tūrē.

Pašlaik grupas kontā ir jau astoņi studijas albumi, no kuriem divi iepriekšējie - Rescue & Restore (2013) un Found In A Far Away Places (2015) - sabija Amerikas Top 10. Neskaidrības ir ar jauno ripuli Phantom Anthem, kura klajā nākšanas datums grupas oficiālajā mājaslapā minēts 10. jūnijs, pēc tam tas it kā tika pārcelts uz jūlija beigām, tomēr oficiālajā diskogrāfijā joprojām neuzrādās. Lai kā, Rīgas koncertā tiks atskaņotas gan dziesmas no šī jaunā albuma, gan arī atzīmēta albuma Messengers desmit gadu jubileja. Jāpiebilst, ka par koncerta iesildītājiem izvēlēta itāļu smagās mūzikas apvienība Sharks In Your Mouth.