Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

IEPAZĪSTIES - atklāta gaidāmā X Faktora žūrija

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Noslēpumu plīvurs ir kritis, jo TV3 dziedošo talantu šova X Faktors žūrijas sastāvs ir pilnībā atklāts. Multi-instrumentālists un mūzikas producents Reinis Sējāns kopā ar grupas Prāta vētra ierakstu kompānijas un menedžmenta vadītāju Aiju Auškāpu un mūziķi, dziedātāju un trombonistu Intaru Busuli strādās pie tā, lai radītu jaunus talantus.

Multi-instrumentālists un mūzikas producents Reinis Sējāns plašākam sabiedrības lokam pazīstams kā grupu Cosmos un Instrumenti dalībnieks. Sējāns ir profesionālis vistiešākajā vārda nozīmē, ko apliecina viņa spēja pārvaldīt plašu instrumentu klāstu: perkusijas, bungas, klavieres, basģitāru, marimbu un citus, ko apguvis vietēja un starptautiska mēroga meistarklasēs. Tāpat arī Sējānu raksturo spēcīga radoša muzikālā gaumes izjūta, pēdējie darbi, kur to var novērtēt - mūzikas tradīcijām bagātās grupas DaGamba albums Vivaldi Rocks, kā arī indīpopa grupas Franco Franco albums Moon + Light. Savukārt īpaša mīlestība pret kustību un dejas mākslu baudāma mākslinieka radītā uzvedumā Vārna, kas tapis sadarbībā ar izcilo baletdejotāju Elzu Leimani.

Gaidot jauno projektu X Faktors, Sējāns saka: “Man ir tāda sajūta, ka Latvija ir bagāta vēl neatklātiem talantiem, un es ticu, ka tādus mēs šeit ieraudzīsim ne vienu vien, bet īstais stāsts jau ir par to, cik nopietni būs šo dziedātāju mērķi un nodomi - jāiegulda milzīgs darbs, un neesmu drošs, ka visi to apzinās. Tas būs liels izaicinājums itin visiem X Faktorā iesaistītajiem.”

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

X Faktors ir jauno dziedošo talantu šovs, kura mērķis ir attīstīt jaunus dziedošos talantus. Skatītājiem tā ir muzikāla izklaide un iespēja just līdzi saviem favorītiem, savukārt mūziķiem - pieredzējušu nozares profesionāļu vadībā attīstīt sevi un iegūt klausītāju atzinību, mīlestību un, iespējams, biļeti veiksmīgai mūziķa karjerai. Pasaules pieredze rāda, ka X Faktora dalībnieki pēc šova gūst panākumus un viņu dziesmas nokļūst topu virsotnēs, kļūstot par pārdotākajiem ierakstiem. Šovs TV ekrānos būs redzams kanālā TV3 rudenī.