Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Haim "Something To Yell You"

© Publicitātes foto

Amerikāņu popmūzikas grupa “Haim” pastāv desmit gadus, tā interesanta jau ar to vien, ka tajā muzicē trīs ebreju izcelsmes māsas – basģitāriste Este (dzimusi 1986. gadā ), vadošā vokāliste/ģitāriste Daniele (1989) un ģitāriste/taustiņniece Alana (1991) Haimas.

Trejmāsiņu debijas albums “Days Are Gone”, kas tika izdots 2013. gadā, Amerikas topā ierindojās sestajā vietā, bet Britu salās uzlidoja līdz pat pirmajai ailītei. Panākumu iemesls - modernizēts “Destiny’s Child”, “Eurythmics” un “Fleetwood Mac” sakausējums, kas ļāva viņu radīto skaņu materiālu pieskaitīt tā saucamās inteliģentās popmūzikas pasaulei. Ar jaunajām dziesmām Haimas topos atgriezušās aptuveni tajās pat vietās, arī skanējums ne ar ko nepārsteidz un pat producents ir tas pats (Āriels Rehtšeids).

PAR. Uz nerviem nekrītošs “r&b”, popa un softroka mikslis, kurā lielāko atzinību pelna trejmāsiņu perfektās sadziedāšanās prasmes. No dziesmām ausīs iekrīt “Kept Me Crying” (lielākoties pateicoties griezīgajai ģitāras solopartijai tās noslēgumā) un tai uzreiz sekojošā “Found It In Silence” (laba dziesmas uzbūve ar atmiņā paliekošiem ritmiem).

PRET. Kā var radīt kaut ko tik bezpersonisku? Mistika. Šķita, ka šis albums nekad nebeigsies un pat trīsreizēja šī ripuļa noklausīšanos minēto sajūtu nekādi neuzlaboja.

***Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.