Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Melnā piektdiena” piektdien atklāj sezonu

VIENS UN ČETRAS. Grupas “Oceanpath” līderis Artūrs Šteinbergs (soloģitāra, vokāls) ap sevi pulcējis efektīgu dāmu kompāniju. No kreisās: Laima Krīgere (vokāls), Džeina Šteinberga (taustiņi), Liene Liega Veidemane (bass) un Elīna Zeiliņa (bungas) © No privātā arhīva

Dažādu mūzikas festivālu sezona beigusies, iesācies rudens un līdz ar to arī koncertu sezona iekštelpās.

Šo piektdien, 1. septembrī, uz jaunās sezonas atklāšanu aicina klubs “Melnā piektdiena”, kas īpaši iecienīts smagās mūzikas cienītāju aprindās, lai gan te uzstājas arī citos žanros spēlējošas komandas. Pēc skaita šī būs divpadsmitā “MP” sezona, tās oficiālā atklāšana, protams, uzticēta savējiem - smagās mūzikas pārstāvjiem.

Kā pirmie uz skatuves kāps latviski un angliski dziedošā “heavy metal” brigāde “Iron Wings”, bet pēc tam uzstāsies alternatīvā metāla grupa “Once Upon”, kas šogad bija Latvijas pārstāvji prestižajā festivālā “Wacken Metal Battle” (kā viņiem tur gāja, lai stāsta paši…). Nākamie - simfoniskā metāla (ar gotikas un folka piesitienu) pārstāvji “Oceanpath”, kas ir interesanti gan muzikāli, gan vizuāli - sastāvā bez grupas līdera Artūra Šteinberga vēl ir četras dāmas ar operdziedoni Laimu Krīgeri priekšgalā.

Nenoliedzami, ka lielu interesi radīs nu jau pajukušās trešmetāla grupas “Huskvarn” vokālista Normunda Štefenhāgena jaunais projekts, kuram kā nosaukums izvēlēts viņa skatuviskais pseidonīms “Urbix”. Šajā grupā spēlē virkne kādreizējo “husvarniešu” - Edgars Ķauķis jeb Melnais, Andrejs Mingačovs, Uģis Jaunslavietis, Juris Šēnbergs, vēl arī Gatis Priekulis. Ieraugot fotogrāfijās Urbiku ar akordeonu, rodas bažas, ka te varētu būt darīšana ar šlāgeri, ko tad īsti spēlēs jaunais projekts? “Noslēpums!” smejas Urbiks. “Ar baigo “detuhu” iepriecināt tiešām nevarēsim. Spēlēsim savu draugu latviešu roka kompozīcijas mazliet smagākā interpretācijā. Protams, būs arī daži savi gabali.” Savukārt vakara noslēguma akords būs “death’n’roll” meistaru no “Sanctimony” rokās - viņus vienmēr vērts dzirdēt un redzēt. Pēc koncerta visi kustēt spējīgie vēl tiek aicināti uz attiecīgas ievirzes “afterparty” krogā “Zobens un Lemess”. Smagu vakaru!