Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Foo Fighters "Concrete And Gold"

© Ekrānšāviņš

Lai piedod grupas “Red Hot Chili Peppers” fani, tomēr pats galvenais un arī labākais šā gada rokkoncerts Latvijā šogad bija Deiva Grola komandas “Foo Fighters” uzstāšanās Lucavsalā.

Iespējams, ka līdzīgi domā daudzi mūzikas fani, tāpēc grupas devītajam studijas albumam “Concrete And Gold” prognozējams labs noiets arī pie mums. Pilnīgi droši, ka tāds tas būs gan Amerikā, gan arī citās pasaules valstīs. Strādāt pie jaunajām 11 kompozīcijām sākts jau krietni iepriekš, albums esot varējis nākt klajā kaut 2015. gadā, taču “Foo Fighters” savu radošo darbību bija uz laiku nolikuši uz rezerves sliedēm. “Concrete And Gold” ierakstīts Holivudas “EastWest Studios” kopā ar producentu Gregu Kērstinu, kas zināmā mērā ir pārsteigums, jo viņš iepriekš sadarbojies ar Adeli, Eliju Goldingu, Sia, Pinku, Liliju Alenu un tamlīdzīgām izpildītājām. “Mēs palūdzām kļūt Gregu par mūsu producentu tāpēc, ka viņš iepriekš nekad nav strādājis pie smagās mūzikas ieraksta, savukārt mēs nekad neesam strādājuši kopā ar popmūzikas producentu,” tik neloģisks skaidrojums par šo sadarbību ir Grolam. Paši mūziķi jauno albumu dēvē par “spēcīga ekstremālā roka un juteklīgas popmūzikas sakausējumu”, savukārt Grols vēl piebildis, ka “Foo Fighters” vēlme bijusi, lai ripulis skanētu kā “bītlu” slavenais “Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band”, ja to būtu iespēlējuši “Motorhead”. Starp citu, “bītli” tiešām piedalījušies šī albuma ierakstā - vienā dziesmā Pols Makartnijs iespēlējis… bungas. Tāpat viesmūziķu statusā bijuši arī Elisone Moshārta no “The Kills” un Šons Stokmans no “Boyz II Men”, bet pats galvenais “stārs”, ar kura noslēpumaino personību Grols fanus kacināja teju pusgadu, izrādījies Džastins Timberleiks.

PAR. Lai gan “Foo Fighters” izdevuši virkni ar teicamie albumiem, šķiet, “Concrete And Gold” ir pats labākais grupas karjerā. Iesākuši ar nedaudz brīdinošo “T-Shirts”, turpinājumā “faiteri” jau bliež kā no hitu lielgabala: “Run”, “Maket It Right”, “The Sky Is A Neighborhood”, “La Dee Da” un Arrows”, arī “Sunday Rain” un “The Line”- pat grūti vienoties ar sevi, kura no šīm lieliskajām dziesmām ir visspožākā pērle. Piecas zvaigznes no piecām.

PRET. Grols jau nebūtu Grols, ja nepamanītos medus mucai piepilināt klāt kaut ko attāli darvai līdzīgu - tā viņš darījis visos “Foo Fighters” albumos. Ja rāmi burbuļojošo balādīti “Happy Ever After (Zero Hour)” var piedot, tad albumu noslēdzošā “Concrete And Gold” liek neizpratnē paraustīt plecus.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.