Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: LCD Soundsystem ''American Dream''

© Publicitātes foto

Meklējot visu zinošajā “vikipēdijā” kaut ko par grupu “LSD Soundsystem”, uzrādās informācija, ka tā ir 2002. gadā Ņujorkā (ja precīzāk – Bruklinā) izveidota rokgrupa. Nu, ar rokmūziku te gan nav nekāda sakara, šī ir elektropopa apvienība.

Pazīstama apvienība, tās oficiālajā diskogrāfijā dižojas četri studijas ripuļi, no kuriem pats, pats labākais bijis tieši “American Dream”, kas amerikāņu topā izkarojis pirmo vietu, bet “izbreksitētajā” Apvienotajā Karalistē trāpījis Top 3. Mūzikas kritiķu atsauksmes par šo garadarbu ir gluži vai šokējoši pozitīvas: “NME” un “The Guardian” tam devuši piecas zvaigznes no piecām, “Q” un “Rolling Stone” - četras. Jāatzīst, ka nemaz tik bieži negadās redzēt tik augstu vērtējumu. Džeimsa Mērfija blice nudien pacentusies un pēc savas reinkarnēšanās (tā uz ilgiem gadiem bija pajukusi, atjaunojās tikai 2015. gadā) sagatavojusi labu albumu. Desmit skaņdarbi - roka neceļas tos “apsaukāt” par dziesmām, kuru stilistiskajā raksturojumā apskatnieki svārstījušies apzīmējumos starp “dance punk”, “new wave”, “post punk”, “synth pop” un “art rock”. Parasti (vai bieži, vai dažkārt) apskatnieki mēdz kļūdīties, tāpēc šoreiz dīvainākais laikam ir tas, ka jebkurš no minētajiem stiliem tiešām labi iederas “LCD Soundsystem” mūzikas raksturojumā.

PAR. Ļoti interesants albums. Ieteicamākās kompozīcijas tā testēšanai - “I Used To” un “How Do You Sleep?”, hipnotizējoši un fatālas noskaņas iedvesoši skaņdarbi, kas Mērfija balss dēļ tembrāli atsauc atmiņā Robertu Smitu un “The Cure”, bet muzikāli pat kaut ko no “Joy Division”, ja vien šī komanda būtu kādreiz sadomājusi muzicēt elektropopa stilā. Kompozīcijas ir labi izstrādātas, visi kāpinājumi un kulminācijas ir savā vietā. Paklausieties, nenožēlosiet!

PRET. Paklausīties ir ieteicams, bet tas arī viss. Bez šī albuma mājas fonotēka nebūt neizskatīsies pliekanāka.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.