Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Nothing But Thieves "Broken Machine"

© Publicitātes foto

Britu alternatīvā roka komanda “Nothing But Thieves” latvju mūzikas mīļiem ir labi pazīstama – šogad tā uzstājās “Positivus Festival”. Grupa izveidota 2012. gadā, tās kontā ir divi studijas albumi.

Jau pirms diviem gadiem izdotais debijas ripulis britu topā sasniedza septīto aili, savukārt “Broken Machine” sasniedzis pat otro pozīciju. Izdevēji - varenais “Sony Music”, producents - Maiks Krosejs, kurš pielicis roku arī “Foals”, “Keane”, “The 1975”, “Tribes”, “The Kooks” un citu labu grupu albumu tapšanā. Producents labi pieslīpējis šos tīrradņus, un muzikāli grupa ir kļuvusi vēl enerģiskāka un dzīvīgāka nekā iepriekš, bet dziesmu teksti - tā būtībā ir pašlaik notiekošā nesaudzīga kritika. Pēdējā laikā grupas lietas virzās augšup pa strauju līkni: augusta sākumā uzstāšanās aptuveni pusmiljons cilvēku priekšā “Woodstock Festival Poland”, augusta beigās iesildītāju statuss “Muse” un “Biffy Clyro” koncertā Belfāstā, pēc tam divi pilnībā izpārdoti pašu koncerti Londonā utt. Šis eseksiešu kvintets tiks tālu!

PAR. Parasti otrie kucēni ir jāslīcina un otrā pankūka izrādās piedegusi, taču “Broken Machine” nav tas gadījums. Iesākuši ar vareno “I Was Just A Kid”, kas ieturēta “Queens Of The Stone Age” labākajās tradīcijās, eseksieši turpina ar vēl vairākiem teicamiem gabaliem. Izcelšanas vērta noteikti ir trauksmainā “Live Like Animals”, lēnīgā “Soda” un kaut ko no “The Darkness” repertuāra atgādinošā «I’m Not Made By Design». Vēl arī “Get Better”. Rezumējot - te nav ko rezumēt, noklausieties!

PRET. Albuma noslēgums tomēr šķiet nedaudz nomuļļāts - tas attiecas gan uz akustisko “Hell, Yeah”, gan uz lēnīgo “Afterlife”. Šis gan nav tas darvas piliens, kas spēj sabojāt medus mucu, tomēr bez šiem gabaliem varēja arī iztikt.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.