Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Ozols un "Tehnikums" - "Semestris"

© Publicitātes foto

Hiphopa izpildītāja Ozola (Ģirts Rozentāls) un grupas “Tehnikums” kopdarbs, kurā iekļauts ducis kompozīciju. Ja par Ozolu visiem viss ir daudzmaz zināms, tad “Tehnikuma” nosaukums ir svešāks, jo tā ir relatīvi jauna apvienība.

“Tehnikuma” sastāvā darbojas Kristaps Dubļāns (balss, taustiņi) un Dagnis Neilands (bungas), 2015. gadā šis duets veiksmīgi debitēja ar dziesmu un videoklipu "Līdz malai", bet jau gadu mijā izdeva albumu "Ko gribu, to daru!". Pašlaik norit darbs pie grupas otrā albuma. "Nevarējām pat iedomāties, ka reiz izdosim kopīgu albumu ar Ozolu. Esam priecīgi, ka viņš ir labi izpratis un veiksmīgi turpina grupas aizsākto tematiku gan muzikāli, gan vizuāli. Turklāt strādāt kopā ar Ozolu ir ļoti interesanti un jautri," stāsta Dagnis Neilands. Savukārt Ozols atzīst, ka “Semestris” bijis jauns izaicinājums gan skanējuma, gan arī koncepcijas ziņā. "Albumam ir divas daļas - A un B puse. A pusē ir stāsts par divu jaunu cilvēku attiecībām, kas vijas cauri piecām dziesmām, savukārt B pusē ir mūsu dziesmu “mash up” versijas un bonusa treks “Tu vari tēlot”. Man šis, iespējams, bija solis ārpus savas komforta zonas, taču esmu ļoti priecīgs par ierakstu un iespēju strādāt ar “Tehnikumu”,” diplomātiski pauž Ozols. Jāpiebilst, ka ieraksts tapis “Tehnikuma” studijā, savukārt tā gala skanējums dzimis kopā ar Ansi Kolmani studijā "Dirty Deal Audio" Brasā.

PAR. No pirmās daļas diemžēl var izcelt tikai skitus, savukārt nosacītā otrā jeb B puse ir gluži labi padevusies, it īpaši jau dziesma “Tu vari tēlot”. Sapludinot abu iesaistīto pušu skaņdarbus sanācis diezgan labs rezultāts - tas par B pusi. Uzslavas par eleganto CD vāciņu - tā autors ir vairāku Ozola klipu un vizuālo noformējumu autors Andrejs Skurjats ("Brotherlab").

PRET. “Tehnikuma” elektronizēti stilizētais vokāls pamatīgi krīt uz nerviem, lai arī, protams, piešķir šai apvienībai atšķirības zīmi. Neviena dziesma nepaliek atmiņā, no muzikālā viedokļa viduvējs darbs. Kā Ozols vispār “ieberzās” šādā kuslā kopprojektā?!

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.