Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Marta Grigale "Pai Pai"

© Publicitātes foto

Savulaik “astronauti” izdeva albumu “Kuš Kuš”, tagad Martai Grigalei ir mazā platīte ar nosaukumu “Pai Pai” – šādi turpinot, latvju mūziķiem pavērsies plašs darbalauks līdzīgus nosaukumus prātojot, piemēram, “Cui Cui”, “Fui Fui”, “Buļ Buļ” un tamlīdzīgi…

Ja nopietni, tad šis ir dziedātājas un aktrises Martas Grigales debijas minialbums ar piecām dziesmām - izdots novembra beigās. Plašākai auditorijai kā mūziķe viņa kļuva pazīstama pēc dalības Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē jeb “Supernovā” ar dziesmu “Choices” 2015. gadā. Visu dziesmu mūzikas un vārdu autore ir pati Marta, bet albuma producents ir Reinis Sējāns. Ieraksts tapis “Tru Music Studio”, miksējis Gatis Zaķis. Pati Marta savu mūziku piesaka kā elektropopu - tā laikam arī ir. “Man ir ārkārtīgi svarīgi tas, ka šīs visas ir manis pašas rakstītas dziesmas, visi teksti un melodijas dzimušas sirsniņā. Visas ir no manas dzīves pieredzes, no tā, ko kādā konkrētā savā dzīves posmā esmu jutusi vai piedzīvojusi,” tā Marta.

PAR. No albumā iekļautajiem gabaliem noteikti jāizceļ aplam lipīgā “Pai Pai”, kas var iesēsties galvā teju uz visu dienu, tāpat labi sanākusi arī “Aizturi elpu”. Marta ir laba balss un dikcija, turklāt ir jūtams, ka viņai ir iekšā. Redzēsim, kādi būs viņas turpmākie soļi, taču pagaidām viss izskatās ļoti cerīgi.

PRET. Martu vajadzētu nevis papaijāt, bet kārtīgi saniknot - varbūt tad no viņas radītajiem tekstiem kaut vai daļēji izdotos izdzīt šo neglābjamo romantikas vezumu. Dziesmai “Bez 5 minūtēm” te nevajadzētu atrasties, to vajadzēja slīcināt kā pirmo kucēnu, tas ir, norakstīt kā pirmo ierakstu.