Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Latvian Voices "Mazie, skumjie ziemas svētki"

© Publicitātes foto

Vokālā grupa “Latvian Voices” Adventes laikā ik gadu svin arī savu dzimšanas dienu - 2009. gadā dziedātājas tika uzaicinātas piedalīties Ziemassvētku koncertos Vācijā, Hamburgā, un šīs koncertturnejas dēļ arī tika izveidota šī meiteņu vokālā grupa.

Līdz 2016. gadam dziedātājas ik decembri pavadīja Vācijā, sniedzot koncertus baznīcās un arī prestižās koncertzālēs, bet pērn pirmo reizi Ziemassvētku gaidīšanas laiku pavadīja tepat mājās, uzstājoties ar koncertprogrammu “Mazie, skumjie ziemas svētki”. Albumā iekļautais skaņu materiāls ierakstīts Torņkalna baznīcā 20. decembra vakarā, tas “iepazīstina ar vairākām grupas dalībnieču oriģināldziesmām, kā arī ļauj atpazīt vairākas Ziemassvētku laika melodijas, kas nemanāmi saplūst ar tautas mūziku un ziemas saulgriežu tradīcijām.” Šis ir trešais ansambļa Ziemassvētku albums: 2010. gadā tika izdots “Seventh Heaven”, bet 2014. gadā - “Zeit der Wunder”, kas tapa kopā ar vācu “a cappella” vokālo grupu “Viva Voce”. “Liela daļa cilvēku laikā pirms Ziemassvētkiem piedzīvo ko līdzīgu melanholijai, skaidrāk saklausot savu iekšējo balsi un aizdomājoties par to, kas ir visvērtīgākais viņu dzīvēs. Tās ir gaišas skumjas, kas mūs atkal aizved uz satikšanos ar prieku,” sava jaunā albuma un programmas nosaukumu skaidro “Latvian Voices” dalībnieces. Šo programmu “dzīvajā” vēl varēs noklausīties 21. decembrī Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā, 23. decembrī Ikšķiles Svētā Meinarda Ev. Luteriskajā baznīcā un 25. decembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”.

PAR. “Latvian Voices” līderes Lauras Jēkabsones aranžētājas talants ir nenoliedzams, it īpaši spilgti tas izpaužas skaņdarbā “O Come, O Come Emmanuel”. Izrādās, ka var būt arī šāda veida Ziemassvētku melodijas, interesants piegājiens.

PRET. Šaušalīgi akadēmiski, te no Ziemassvētkiem būtībā nav ne vēsts. Tādas kompozīcijas kā “Zingi pringi” vispār vajadzētu aizliegt ar likumu. Gaišas skumjas? Nē, vienkārši skumjas skumjas.