Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dziedošo aktieru dueti Vecgada mūziklu koncertā

KRĀŠŅĀKOS pasaules mūziklus piecos koncertos Sounds of the Music izdziedās aktieri Līga Zeļģe un Inese Kučinska (priekšplānā), Ģirts Rāviņš (no kreisās), Ērika Eglija, Edgars Pujāts, Gints Andžāns, Uldis Siliņš un Ieva Puķe © Foto: Lauris VĪKSNE, F64 Photo Agency

«Aktierim tas ir liels pagodinājums – uzstāties simfoniskā orķestra pavadībā. Taču vislielākais izaicinājums būs dziedāt dziesmas no pazīstamiem mūzikliem, ko savulaik izpildījuši izcili mākslinieki, un izdarīt to ne sliktāk,» saka Dailes teātra aktieris Gints Andžāns. Viņam vislielāko gandarījumu dod tas, ka cilvēki vēlas dzirdēt šo mūziku.

Četras dienas - šodien, rīt, parīt un arī 30. decembrī - attiecīgi Bauskas kultūras centrā, Ādažu kultūras centrā, Baložu kultūras namā (pulksten 19) un Rīgā (pulksten 15 un 19 VEF Kultūras pilī) izskanēs krāšņs Vecgada mūziklu koncerts Sounds of the Music, kurā iekļauti fragmenti no pasaulslavenajiem mūzikliem Mamma Mia, Les Miserables (Nožēlojamie), The Phantom of The Opera (Operas spoks), Cabaret (Kabarē), Cats (Kaķi), La La Land un citiem. Šajos koncertos kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas simfonisko orķestri diriģenta Pētera Plūmes vadībā muzicēs četru Latvijas teātru skanīgāko balsu īpašnieki: Līga Zeļģe un Uldis Siliņš (Latvijas Nacionālais teātris), Ieva Puķe un Ģirts Rāviņš (Valmieras teātris), Ērika Eglija un Gints Andžāns (Dailes teātris) un Edgars Pujāts un Inese Kučinska (Liepājas teātris).

«Dziedot fragmentus no mūzikliem, izjūtu lielu uztraukumu, jo daru to reti, taču vienlaikus priecājos par skaisto, iedvesmojošo mūziku un atgriežos studiju laikā, kad kopā ar mūsu lielisko vokālo pedagoģi Anitu Garanču, kas nu jau diemžēl devusies mūžībā, strādājām pie populāru mūziklu partitūrām,» teic Valmieras teātra aktrise Ieva Puķe.

Arī Liepājas teātra aktierim Edgaram Pujātam mūzikli nav nekas svešs, jo viņa debija uz Liepājas teātra skatuves savulaik notikusi tieši mūziklā. Tāpēc klasiskie mūzikli aktierim ir tuvi un pazīstami, turklāt šāda mūzika, viņaprāt, lieliski piestāv Vecgada vakaram.