Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Muzikālās bankas" balsojums finiša taisnē

© Publicitātes foto

Noskaidrojušās tās 15 dziesmas, kas izturējušas Latvijas Radio 2 organizētās pop- un rokdziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2017” balsojuma izšķirošo kārtu. Desmit dziesmas palikušas pie paša fināla sliekšņa.

Līdz pagājušajai nedēļai klausītāji varēja balsot (paralēli žūrijas locekļi izteica savu vērtējumu) par 25 dziesmām, no kurām 15 kvalificējušās noslēdzošajai kārtai. Šīs dziesmas turpinās sacensību, lai noskaidrotu, kura iegūs Gada vērtīgākās dziesmas titulu, kas tiks paziņots īpašā radio ētera šovā 20. janvārī no pulksten 12.

Līdz 18. janvārim “Muzikālās bankas” mājas lapā www.muzikalabanka.lv turpināsies otrās kārtas balsojums par finālā iekļuvušajām dziesmām: “Atbalss” - “Musiqq”, “Atver logu” - Māra Upmane-Holšteine/DJ Rudd, “Es domāšu par tevi” - Lauris Reiniks, “Joprojām” - “The Sound Poets”, “Kamēr Tev ir mīla” - Kristīne Prauliņa, “Ko sirds mana jūt” - Markus Riva, “Mēs pārejam uz Tu” - Aija Andrejeva un Alex, “Nākamā pietura Depo” - Intars Busulis & “Abonementa orķestris”, “Neaizmirsti mani” - “Neaizmirstulītes”, “Pa ceļam” - Dons, “Pietiks” - Samanta Tīna, “Tevis dēļ” - “Prāta Vētra”, “Upe” - Jānis Stībelis, “Vēl augstāk” - Mesa un “Visa par daudz” - “Instrumenti”. No Top 15 iekļuvušajiem lielākais pārsteigums ir ansamblis “Neaizmirstulītes” - četras dziedātājas, kas savā ikdienas repertuārā lielākoties bāzējas uz 60., 70. un 80. gadu latviešu estrādes dziesmām, bet no neiekļuvušajiem - Antras Stafeckas un “Otras puses” duets “Tavās rokās” un “Bermudu divstūra” spriganā dziesma “Zaudējam brāli”.

Aptaujas noslēguma radio šovs 20. janvārī šogad noritēs Latvijas Radio studijā, kur Baibas Palkavnieces vadībā tiešraidē pulcēsies visu fināla dziesmu mūziķi, kā arī tiks piedāvāti priekšnesumi un intervijas. Savukārt pasākuma “karstākajā vietā” - īpaši izveidotā aizkulišu zonā notiks viegla un sirsnīga mūziķu ballīte, kur saimniekos Kaspars Mauriņš. Visi aptaujas „Muzikālā banka 2017” finālisti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes.