Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Itāļu “Vanilla Sky” Baltijas apgūšanu sāk ar Rīgu

© Publicitātes foto

Šajā otrdienā, 16. janvārī, klubā „Depo” uzstāsies pazīstamā itāļu poppanka grupa „Vanilla Sky”. Šis būs pirmais apvienības koncerts gan Latvijā, gan Baltijas valstīs kopumā.

Itālijas “pop & punk” skatuves pazīstamākie pārstāvji „Vanilla Sky” radās īstajā laikā īstajā vietā - sākot muzicēt 2002. gadā, grupa ātri vien nokļuva uz tolaik tik populārā melodiskā pankroka viļņa, un viņu pirmais ieraksts „Play It If You Can’t Say It” tika izpārdots divu mēnešu laikā. Tas nav pārsteidzoši, jo “Green Day”, “Blink-182”, “Sum 41” un citu šī stila līdzinieku panākumi ļāva slavas saulītē pagozēties daudzām šāda veida grupām.

2003. gada vasarā „Vanilla Sky” nolēma vairāk koncentrēties uz “dzīvo” uzstāšanos, dodoties vairākās Eiropas tūrēs kopā ar žanra līdzgaitniekiem „Maxeen” un „The Ataris”, kā arī dalot festivālu skatuves ar „Flogging Molly”, „Yellowcard” un citiem. Koncertēšanai sekoja grupas debijas albums „Waiting For Nothing”, kurš tika izdots varenā „Capitol Records” paspārnē. Straujš un patīkams pavērsiens „Vanilla Sky” karjerā notika 2007. gadā - grupas albums „Changes” pārsniedza pārdoto 25 000 kopiju atzīmi, bet mēģinājumu telpā ierakstītā Riannas dziesmas „Umbrella” kaverversija kļuva par negaidīti populāru hītu, uz laiku kļūstot par interneta vietnē „Youtube” skatītāko video Brazīlijā un nokļūstot aktīvā rotācijā mūzikas kanālos MTV un TRL.

Par spīti savai atpazīstamībai arī Latvijā, grupa šo gadu laikā nav koncertējusi nevienā no Baltijas valstīm, tādējādi otrdienas koncerts būs pirmā iespēja „Vanilla Sky” pazīstamos gabalus dzirdēt klātienē. Lielākai interesei pirms tam ieteicams raudzīt šīs grupas dziesmu videoklipus - tie šiem itāļiem ir humoristiski un patiešām labi padevušies.