Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Maroon 5 "Red Pill Blues"

© Publicitātes foto

Kaliforniešu poproka blice “Maroon 5” ar vokālistu Adamu Levinu priekšgalā laidusi klajā savu sesto studijas albumu – iepriekšējais tika izdots pirms trīs gadiem.

Šis ir pirmais grupas ieraksts kopā ar oficiāli sastāvā beidzot uzņemto multiinstrumentālistu Semu Fararu, kurš gan jau iepriekš piepalīdzējis “Maroon 5” tās koncertos. Albuma nosaukums ir kā vārdu spēle par filmā “The Matrix” redzamo slaveno epizodi, kurā galvenajam varonim tiek piedāvāts izvēlēties, dzert sarkano tableti vai zilo (jau piemirsies, kāpēc viņam šāda izvēle vispār bija jāveic). Ierakstā piedalījušies arī vairāki viesmūziķi, tostarp amerikāņu dziedātāja SZA (singlā “What Lovers Do”) un reperis ASAP Rocky (“Whiskey”).

PAR. Lai gan klausītāji no šīs brigādes gaida dziesmai “This Love” un tamlīdzīgiem gabaliem līdzīgus hitus, grupa joprojām cenšas strādāt pie sava savdabīgā skanējuma un nopulēt to līdz mirdzumam. Šeit mēģināts darīt to pašu, un brīžiem tas arī izdevies, piemēram, dziesmās “Lips On You” vai “Help Me Out” (kopā ar Džūliju Maiklsu). Ja kādam ir pacietība klausīties teju 12 minūtes garu skaņdarbu, tad ieteicama ir arī “Closure”, kurā sanākusi laba instrumentālistu saspēle.

PRET. Pamatīga vilšanās. Iepriekš piekoptā sadarbība ar dažādiem amerikāņu reperiem, tostarp Kendriku Lamaru, ir atstājusi sekas - Levins & Co ir “sagājuši sviestā”. Ne jau tāpēc, ka dziesmas “Don’t Wanna Know” (kopā ar Lamaru) un “Cold” (kopā ar Future), kuras pievienotas albumam bonusā, būtu bijušas sliktas - vienkārši šī un citas sadarbības laikam mainījušas “Maroon 5” muzikālo domāšanu. Starp citu, tā domā arī Rietumu mūzikas kritiķi, kas “Red Pill Blues” žēlīgi aplaimojuši ar trīs zvaigznītēm, lai gan patiesībā tas knapi pelnījis divas. Atskaņas ir arī topos - ja štatos grupas jaunais garadarbs, visticamāk, vēl pēc inerces ir sasniedzis otro vietu, tad citās valstīs skaits ir bēdīgāks. Neviena dziesma nepaliek atmiņā, uz CD vajadzētu būt atzīmītei “mūzikas izstrādājums”.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.