Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Eltons Džons vēloties ''aiziet ar troksni''

© EPA / Scanpix

Britu rokmūziķis Eltons Džons trešdien paziņoja, ka ir nolēmis doties pēdējā koncertu turnejā, kas sāksies šī gada 8.septembrī un ilgs līdz 2021.gadam, bet pēc tās veltīs dzīvi saviem bērniem.

70 gadus vecais Džons, paziņojot par saviem plāniem kādā pasākumā Ņujorkā, sacīja, ka ir iecerējis "aiziet ar troksni", sarīkojot šādu globālu turneju.

"Tā ir pēdējā reize, kad es koncertēšu un ceļošu pa pasauli, jo manā dzīvē ir mainījušās prioritātes," Džons sacīja vairākiem simtiem žurnālistu un viesu pēc minikoncerta un savas karjeras prezentācijas virtuālā realitātē.

"Man ir bijusi aizraujoša dzīve, man ir bijusi aizraujoša karjera," viņš sacīja. "Manas prioritātes tagad ir mani bērni, mans vīrs un mana ģimene," piebilda Džons.

Džons astoņdesmitajos gados kļuva par vienu no pirmajām slavenībām, kas atzina, ka ir gejs. Viņam un viņa vīram - kanādiešu kinematogrāfistam Deividam Fērnišam - ir divi bērni.

Mūziķis sacīja, ka viņam nav iemeslu bažīties par savu veselību, lai gan pērn viņš atcēla koncertus Dienvidamerikā bakteriālas infekcijas draudu dēļ.

Viņš teica, ka darbosies mūzikā arī turpmāk un cer ierakstīt jaunus albumus un sarakstīt jaunus mūziklus.

"Es būšu radošs, cerams, līdz manas nāves dienai," sacīja slavenais mūziķis.

Iecerētā turneja "Farewell Yellow Brick Road" sāksies Pensilvānijas štata Alentaunas pilsētā. Tās ietvaros tiks sarīkoti ap 300 koncertu visā pasaulē, un šī turneja var kļūt par vienu no ienesīgākajām mūzikas vēsturē.

"Tas ir veids, kā aiziet ar troksni. Es negribu aiziet šņukstot," teic Eltons Džons.