Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Cīņa par Eiropu: Klāt izšķirošie notikumi - "Supernovas" fināls

Dziedātāja Laura Rizoto ir mūziķe ar pieredzi, taču pie mums viņa pagaidām nebija pazīstam © Publicitātes foto: Lauris VĪKSNE

Šodien, 24. februārī, Rīgas Kinostudijā notiks konkursa Supernova fināls, kurā piedalīsies astoņi dalībnieki. Izskatās, ka uzvarētājs nebūs zināms līdz pēdējam brīdim.

Pēc skaita trešais un noslēdzošais Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursa Supernova pusfināls (varbūt tiešām labāk to bija dēvēt par periodu, kā to bija sportiski ieteicis kāds alternatīvās tiešraides cienītājs?) diezgan negaidīti radīja jaunu favorīti - Riodežaneiro dzimušo un Ņujorkā dzīvojošo latviešu un portugāļu izcelsmes dziedātāju Lauru Rizoto (23), kura bija galvastiesu pārāka par pārējiem. Šī galvastiesa gan nav nekas pārdabisks, jo pārējie konkursanti bija slābani, tomēr Laurai ir viss, ko vien vēlēties - teicama balss un visiem parametriem atbilstošs vizuālais izskats, perfekta angļu valoda un dziesmas teksts, aizkustinājuma asaru nobirdināt liekošs dzīves stāsts un raduraksti utt., izņemot vienu - pati dziesma ir visai viduvēja, tādu Eirovīzijas finālā būs grēdām. Vērtējot Lauras priekšnesumu, žūrijas vadītājs DJ Rudd ieteica to bagātināt ar fona vokālistiem, Aija Andrejeva ieteica izvēlēties citu kleitu, bet abi pārējie žūrijas locekļi Jolanta Gulbe-Paškeviča un Jānis Lūsēns, kā jau tas viņiem ierasts visos pusfinālos, sajūsminājās par balsi un teica paldies par priekšnesumu.

Protams, Lauru vēl pāragri kronēt par uzvarētāju. No pirmā pusfināla diezgan cienīgs konkurents būs Edgars Kreilis (no šīs kārtas tālāk tika arī Liene Greifāne), otrā pusfināla labākie Ritvars un čelliste Madara finālā būs tikai statisti, tāpat kā arī trešā pusfināla otrās vietas ieguvējs Lauris Valters. Taču tumšā zirdziņa lomu varētu nospēlēt pa aizmugures durvīm finālā tikušais Markus Riva, kam tas izdevās, pateicoties kolēģu no Riga Reggae vērībai, pamanot kļūmi balsošanā. Turklāt otrdien noskaidrosies astotais finālists jeb wild card ieguvējs, ko pēc sev zināmiem kritērijiem piešķirs LTV sadarbībā ar žūriju. Ņemot vērā to, ka uzvarētājs finālā tiks noskaidrots skatītāju balsojuma un žūrijas kopīgajā vērtējumā, šo aiz ausīm finālā ievilkto žūrija jau nu tam nedeleģēs, lai atstātu prasīgo skatītāju saplosīšanai - savējie jāaizstāv... Starp citu, šo šovu var vērot arī klātienē, biļetes vēl ir nopērkamas, un tas nemaz nav slikts variants, jo šogad Supernovas zāles iekārtojums tiešām ir tikpat iespaidīgs, kā tas ir vērojams TV ekrānos.