Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Rusted Wheel ''Too Long''

© Publicitātes foto

Šai latvju “hard & heavy” brigādei tīk daudz spēlēt, bet maz par sevi stāstīt/rakstīt, līdz ar to milzum plaši biogrāfiskie apraksti par to nav pieejami.

Grupas pirmsākumi meklējami 2011. gadā, to dibināja Ralfs Bergmanis (solo ģitāra) un Dāvis Bērziņš (ritma ģitāra). Dažus gadus “Rusted Wheel” rindās notika lielā tautas staigāšana, līdz 2013. gada sākumā grupai pievienojās Raivis Kārkliņš (bass), bet nedaudz vēlāk arī Jānis Audriņš (vokāls) un Rūdolfs Baumanis (bungas). Pirmoreiz atzīmējušies ar kādu veikumu interneta biežņā šie rokeri 2016. gadā, kad izdots videoklips dziesmai “Zeme”, bet tobrīd sastāvā atkal jau bija divas jaunas sejas - ritma ģitārists Ričards Malcāns un basists Ingus Meijers. Neskatoties uz to, “Rusted Wheel” visu laiku aktīvi koncertējuši - viņu kontā ir arī dalība festivālā “Saldus saule”, mūzikas un mākslas festivālā “Bildes”, arī “Beach Bike Fest 2017” Palangā, bet apjomīgākā tūre bija pērn novembrī, kad grupa iesildītāju statusā piedalījās Fēliksa Ķiģeļa sešu koncertu tūrē “Pasaka”. Nu ieraksti grupas profilā interneta vietnē “Facebook” bēdīgi vēsta, ka “Rusted Wheel” ir palikuši bez galvenās balss, tiek meklēts jauns vokālists, taču viņu debijas albums “Too Long” vēl attiecas uz iepriekšējo pārskata periodu. Kopumā albumā iekļauts ducis dziesmu - gan latviski, gan angliski, gan pirms vairākiem gadiem tapušas, gan jaunākas. Ieraksts veikts “KS Records” skaņu inženiera un producenta Kārļa Šteinmaņa aizgādā.

PAR. Nekā iebilstama. Smags, nikns, enerģisks un ātrs bezkompromisa “hard & heavy”, kurā savu artavu dod gan veiksmīgā ritma sekcija, gan ģitāristi, gan arī šādam stilam iederīgais vokāls. Labākās dziesmas - “The Change”, “Blood Red Lips”, “Nickel” un “Dust Of The Devil”, bet pats labākais gabals ir atmiņā momentā paliekošais “Lietuvēns”.

PRET. Vai kaut kas mainītos smagā roka fanu dzīvē vai šāda stila mūzikas latvju vēstures grāmatās, ja “Rusted Wheel” nepastāvētu? Nē. Jo šādu grupu ir daudz. Arī Latvijā.