Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Fall Out Boy ''Mania''

© Publicitātes foto

Amerikāņu poppanka grupa “Fall Out Boy” bija nāvīgi populāra šā gadsimta sākumā, taču tad kaut kas tās mehānismā pajuka, un četrotne 2009. gadā ņēma pauzi, kas ilga četrus gadus.

Pēc atgriešanās “Fall Out Boy” izdevuši jau trīs studijas albumus, kuri visi bijuši veiksmīgāki par iepriekšējā darbības periodā saražotajiem četriem ripuļiem - laikam jau pauzes laikā izdarīti pareizie secinājumi. Tāpat kā “Save Rock And Roll” (2013) un “American Beauty/American Psycho” (2015), arī jaunais disks debitēja Amerikas topa Nr.1, lai gan kritiķu atsauksmes par “Mania” nav diez ko rožainas. Jāpiebilst, ka albuma izdošana par četriem mēnešiem aizkavējās, jo mūziķiem šķita, ka kaut kas tomēr vēl īsti līdz galam nav pabeigts, taču, spriežot pēc klausītāju atsauksmēm internetā, tas viņiem ir piedots ar uzviju.

PAR. Pavirši klausoties šo albumu pirmoreiz, šķiet, ka nekā saistoša te nebūs, taču tad auss aizķeras pie superīgās dziesmas “Church”. Ķeroties pie atkārtotas “Mania” noklausīšanās, izrādās, ka albumā ir virkne labu un pat teicamu dziesmu, sākot no “Stay Frosty Royal Milky Tea” un “The Last Of The Real Ones” līdz “Hold Me Tight Or Don’t”, “Champion” un “Young And Menace”. Pēkšņi albums beidzas - kā, jau viss?! Izrādās, ka visas desmit dziesmas izskanējušas vēja spārniem un nākas atkal ķerties pie pogas “repeat”. Tas arī ir kvalitātes rādītājs.

PRET. Nav skaidrs, kāpēc “Fall Out Boy” cenšas spītīgi palīst zem “pop punk” deķa, lai gan viņiem tur nav nekas meklējams. Šīs grupas mūziku varētu dēvēt par “gandrīz-roks” vai “vairs-nav-pops”. It kā šeit manāmas pretenzijas uz melodisku alternatīvo roku, tomēr to realizācijai vajadzētu maķenīt pielikt skaņas smagnējībā.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.