Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jau šovakar simtgades lielkoncerts "Liepāja izAICINA"

© Publicitātes foto

Šovakar un rīt, 16. un 17. martā, Liepājas Olimpiskā centra arēnā notiks ilgi gaidītais un lolotais simtgades lielkoncerts “LIEPĀJA izAICINA”, kas būs grandiozi svētki gan tā apmeklētājiem, gan vairāk nekā 500 dalībniekiem, kas jau ir ieradušies Liepājā un aktīvi gatavojas šī vakara koncertam. Par simbolisku samaksu koncertus iespējams apmeklēt ikvienam liepājniekam un pilsētas viesim. Biļetes cena ir 5 eiro.

Lielkoncertā kopā ar jauniešiem uz skatuves kāps vairāki viesmākslinieki. Kopā ar Jāni Aišpuru, Valteru Pūci, Uldi Marhilēviču, repa mākslinieci VIŅU, Ivo Fominu, Daumantu Kalniņu, Anci Krauzi un citiem, jauno talantu izpildījumā izskanēs populāri Latvijas autoru skaņdarbi, deju uzvedumi un citi radoši priekšnesumi.

Īpaši šim koncertam komponēti jaundarbi, tostarp grupas "My Radiant You" dalībnieka Jāņa Driksnas kopīgi ar Liepājas Pop/Rok skolas jauniešiem radītais skaņdarbs "Vēja dziesma". Instrumentāli dinamisku skaņdarbu piedāvās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas jauniešu stīgu ansamblis kopā ar leģendāro komponistu Uldi Marhilēviču, visiem labi zināmu latviešu tautasdziesmu daudz savādākā skanējumā izpildīs grupas “Dagamba” līderis Valters Pūce ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem, grupas “The Sound Poets” solists Jānis Aišpurs vienosies kopīgā skaņdarbā ar Kuldīgas jaunajiem ģitāristiem, gaidāmi spēcīgi ielu vingrotāju priekšnesumi un graziozas jauniešu deju studiju horeogrāfijas.

Uldis Marhilēvičs: “Gribu pateikt lielu paldies organizatoriem un idejas nesējiem, kuri izdomāja, ka tieši jaunieši varētu piedalīties šādā notikumā. Lai tā nav kā sacensība, bet vairāk kā jautri un vērtīgi kopā pavadīts laiks, redzot uzstājamies cits citu.”

Kopumā lielkoncertā piedalās 14 jauniešu kolektīvi no 8 Latvijas pilsētām. Muzikāli daudzveidīgo koncertprogrammu papildinās dažādas modernās dejas performances un īpaši šovi, piedaloties divkārtējam pasaules čempionam ielu vingrošanā Danielam Laizānam un profesionālam BMX braucējam Dāvim Dudelim. Pasākuma vadītājas lomā iejutīsies šarmantā TV dīva Dagmāra Legante kopā ar atraktīvo liepājnieku Aigaru Kārkliņu.

Daži foto mirkļi no jauniešu kopmēģinājuma: https://failiem.lv/u/getn9hjc - _

Šis būs īpašs koncerts, jo visi koncerta aspekti tapuši profesionāļu un Liepājas jauniešu kopdarbā. Vairāk nekā 30 jaunieši jau kopš oktobra aktīvi strādājuši pie pasākuma režijas, scenogrāfijas un publicitātes.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ierasties Liepājas Olimpiskajā centrā jau no plkst. 18:00 un apmeklēt dažādas radošas aktivitātes, par kurām būs parūpējušies Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas pasniedzēji un audzēkņi.

Lielkoncertu organizē Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde” sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju.