Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Lielā diena ir klāt! Latvijas pārstāve cīnīsies par vietu Eirovīzijas finālā

© Scanpix

Portugāles galvaspilsētā Lisabonā šodien notiks starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā par tiesībām piedalīties finālā cīnīsies Latvijas dziedātāja Laura Rizzotto.

Konkursa pirmajā pusfinālā uzvarēja Igaunija, Lietuva Austrija, Kipra, Izraēla, Čehija, Bulgārija, Albānija, Somija un Īrija.

Rizzotto dziesma "Funny girl" konkurēs Norvēģijas, Rumānijas, Serbijas, Sanmarīno, Dānijas, Krievijas, Moldovas, Nīderlandes, Austrālijas, Gruzijas, Polijas, Maltas, Ungārijas, Zviedrijas, Melnkalnes, Slovēnijas un Ukrainas pārstāvju skaņdarbiem.

Kā ziņots, līdz 12.maijam Lisabonā norisinās 63.starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā ar nacionālā mērogā izraudzītām dziesmām sacenšas 43 dalībvalstis.

Konkursa pirmajā pusfinālā uzvarēja Igaunija, Lietuva Austrija, Kipra, Izraēla, Čehija, Bulgārija, Albānija, Somija un Īrija.

Otro konkursa pusfinālu, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē kanālā "LTV1". Latvijas pārstāves un Latvijas delegācijas gaitām Portugālē var sekot līdzi ne tikai Latvijas Televīzijas un konkursa "Supernova" sociālo tīklu kontos, bet arī tiešsaistes dienasgrāmatā.