Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Zināmi Eirovīzijas rezultāti! Kurā vietā ierindojās Latvija?

© Ekrānšāviņš

Latvijas pārstāve Laura Rizzotto ceturtdien notikušajā Eirovīzijas pusfinālā no 18 valstīm ierindojusies 12.vietā, liecina konkursa mājaslapā publiskotā informācija.

Rizzotto ar dziesmu "Funny girl" ieguva 106 punktus, kas nebija pietiekami, lai kvalificētos dalībai konkursa finālā. Tam pietrūka vismaz pieci punkti. Aiz Latvijas ar vēl zemāku punktu skaitu pusfinālā palika Sanmarīno, Krievija, Gruzija, Polija, Malta un Montenegro.

Jau vēstīts, ka šogad konkursā sacentās 43 valstis, bet uzvaras laurus sestdien Portugālē notikušajā finālā plūca Izraēla, kurai uzvaru nodrošināja dziedātāja Neta Barzilaja ar dziesmu “Toy”, kas ieguva 529 punktus.

Otro vietu ar 436 punktiem ieguva Kipras dziedātāja Eleni Foureira, izpildot dziesmu “Fuego”, bet trešo vietu un 342 punktus izpelnījās Austrijas dziedātājs Sesars Sampsons ar dziesmu "Nobody But You".

Igaunijas pārstāve Elīna Nečajeva ar dziesmu "La Forza" ieguva 245 punktus un 8.vietu, bet Lietuvas pārstāve Ieva Zasimauskaite ar dziesmu “When We're Old” iekļuva 12.vietā ar 181 punktu.

Konkursa finālā sestdien uzstājās Igaunijas, Lietuvas, Austrijas, Kipras, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas, Īrijas, Serbijas, Moldovas, Ungārijas, Ukrainas, Zviedrijas, Austrālijas, Norvēģijas, Dānijas, Slovēnijas un Nīderlandes mākslinieki, kuri sevi pierādīja pusfinālos, rīkotājvalsts Portugāle, kā arī "lielā piecinieka" valstis, kurām dalība finālā ir garantēta - Francija, Vācija, Itālija, Spānija un Lielbritānija.