Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kārlis Būmeisters: Man pietrūkst Freimja dabiskuma mūzikā

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Pirms divām nedēļām klajā nāca Latvijas mūziķu veltījumu albums Mārtiņam Freimanim un viņa dziesmām. Albumā "Mans draugs - Mārtiņš Freimanis" pavisam ir apkopotas 12 jaunas Freimaņa dziesmu versijas dažādu populāru izpildītāju versijās. Albuma ierakstā piedalījušies: Musiqq, Rīgas Modes, Līvi, Ivo Fomins, Olga Rajecka, Lauris Reiniks un daudzi citi. Jau 12 piektdienas pēc kārtas, kompānija "MicRec" iepazīstina ar albuma dziesmām. Nu pienākusi kārta albuma pēdējai dziesmai, kuru ieskaņojis Freimaņa labs draugs un savā ziņā arī skolnieks - Kārlis Būmeisters.

Kārlis: "Man pietrūkst Freimja dabiskuma mūzikā, dažu šķību nošu un teju tveramas pirmatnējas enerģijas neizpucētos, studijas dezinfekciju nepieredzējušos skaņdarbos. Cienot viņa piegājienu dziesmu tapšanā, izlēmu, ka šī man tik tuvā "Himalaju" dziesmiņa albumā arī paliks kā vienīgo reizi ierakstīts virtuves demo ieraksts Briseles dzīvoklī, piepalīdzot manam mazajam Būmeisteram ar mikrofona turēšanu, kurš dziesmas vidū neliedzās izteikt savas domas par manu priekšnesumu. Lai nu tā arī paliek. Priekā, Freimi. Kas to būtu domājis, ka šis Tev sanācis tik Liels gabals, mācēdams palikt tik mazs aiz citu hitu ēnas."

Albuma izpildproducents Guntars Račs: "Vēlreiz liels paldies visiem mūziķiem, kuri ar prieku piekrita piedalīties albuma ierakstā, tādējādi godinot priekšlaicīgi aizgājušā mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa piemiņu. Muzikants ir tik ilgi dzīvs, kamēr skan viņa dziesmas. Lai vai kā, tās šobrīd atkal ir kļuvušas aktuālas un arī tad, ja jaunās versijas nav labākas par oriģinālajām, tās ir savādākas un tās ir interesanti klausīties un salīdzināt. No visām albumā iekļautajām versijām, tieši Kārļa versija, kas ierakstīta Briseles dzīvokļa virtuvē, mani emocionāli uzrunā visvairāk, jo tajā dominē pats dziesmas stāsts, kas nav nedz izpušķots, nedz izsmērēts. Ļoti iespējams, ka man šī versija pat patīk labāk par oriģinālo, jo, mainoties lietu apstākļiem, mēs Freimaņa dziesmas tagad klausāmies savādāk. Kad Kārlis atsūtīja šo demo ierakstu, es uzreiz teicu, ka tā ir gatava versija un tur vairs neko nevajag mainīt."