Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Grāmatu apskats

Apgāds „Jumava” laidīs klajā Ginas Viegliņas-Vallietes biogrāfisko romānu "Rainis un viņa mātes"

© Jumava

Apgāds „Jumava” drīzumā laidīs klajā Ginas Viegliņas-Vallietes biogrāfisko romānu „Rainis un viņa mātes”.

Gina Viegliņa-Valliete ir apgāda „Jumava” daudzveidīgākā autore — izdotas tādas viņas bērnu grāmatas kā „Gaidot Ziemassvētkus”, „Rūķa Pipariņa vasara”, dzejoļu krājums „Ziedu pļavā”, kā arī kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas apliecinājums „Pa votu un sēļu pēdām Zemgalē no 15. līdz 20. gadsimtam”.

„Viņas dzīvoja laikā, kad par sievietes tiesībām vēl neviens nerunāja...”

Grāmata “Rainis un viņa mātes” ir biogrāfisks romāns par Raiņa māti Dārtu un vecāko māsu Līzi. Tās uzdevums ir rosināt lasītājus ieskatīties Raiņa tuvo cilvēku dzīves takās, sākot no Vecumnieku novada Bārbeles, Valles, Vecumniekiem un Stelpes līdz pat Vitebskai!

Jumava

„Sen jau pamanīts, ka nozīmīgas, vēsturiskas personas līdz ar sevi pārnes citos laikmetos arī veselas apdzīvotās vietas ar to apkārtni, ar ļaudīm un likteņiem, par kuriem mēs citādi neko un nekad neuzzinātu. Rainis, dzimis Jānis Pliekšāns, tādējādi atveda Ginu Viegliņu-Vallieti pie dzejnieka māsas Līzes, abu vecākiem un tālākiem senčiem. Šīs grāmatas stiprā puse ir atrastie, izpētītie fakti, sejas, stāsti, dziesmas, sen pagājušās dzīves apstākļi, paražas, detaļas, kurām gribas ticēt. Par varoņu dialogiem un to ticamību gan var strīdēties. Bet, re, kur gandrīz uz labu laimi ņemtais citāts no tikko izlasītā: „Vadātājs parasti parādījās vai nu redzamā, vai neredzamā veidā.” Vai tas neskan brīnišķīgi?” (Roalds Dobrovenskis, grāmatas “Rainis un viņa brāļi” autors.)

Grāmatas prezentācija notiks 28. jūlijā Bārbeles Tautas namā plkst. 18:30 (Vecumnieku novadā, Bārbeles pagastā, Bauskas ielā). Būs pieejams arī Jumavas” grāmatu galds.

Grāmatu varēs iegādāties visās Latvijas grāmatnīcās.