Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Grāmatu apskats

Iznākusi grāmata par sporta žurnālistikas leģendu Arturu Vaideru

© Publicitātes foto

Apgādā “Jumava” iznākusi grāmata par sporta žurnālistikas leģendu “Vaiders. Artura Vaidera dzīves vārdnīca no A līdz Ž”. Grāmatā apkopoti 123 stāsti Artura Vaidera laikabiedru — kolēģu žurnālistu un citu sabiedrībā pazīstamu personu atmiņas —, ko sakārtojusi grāmatas sastādītāja Lilita Vīksna.

Vaiders — šis uzvārds ir kā zīmols vai neapšaubāmas kvalitātes firmas zīme, kas neprasa papildus paskaidrojumus un neliek uzdot jautājumus.

Vaiders — godavīrs un aristokrāts, erudīts, azarts, smaids, ķecerīgi tosti, humors un jokošanās, A klases vecis, asprātīgs, ķircinošs un nedaudz provokatīvs savā būtībā. Vienvārdsakot — kārtīgs latvietis ar latgalisku dzīves krampi. Un vienkārši lielisks cilvēks. Nekad remdens vai patosīgi piepacelts. Vaiders — uzvārds, kas Latvijas sporta žurnālistikas vēsturē ierakstīts zelta burtiem.

Artura gaumē bija jautra kopā būšana, vislabāk kādā sporta vai citā pasākumā. Un tā spēles vārtos ar smaidu līdz ausīm, bezbēdīgs un vienmēr gatavs jautrībai — Arturs Vaiders. Uz spēles laukuma 123 spēlētāji un 123 bumbas. Visi jož uz vārtiem. Kāpēc 123? Tik daudz atmiņu šajā grāmatā ir apkopots vienuviet. Kā šo jautro un raibo kompāniju ielikt rāmjos un visai spēlei uz ātru roku izdomāt kaut cik jēdzīgus noteikumus? To spētu tikai Arturs — visu sporta spēļu noteikumu un knifu pārzinātājs.

Šī grāmata ir arī Ineses mīlestības apliecinājums savam vīram. Tas bija abpusējas mīlestības gaišais starojums — gan acu skatā, gan apskāvienā. Vaideru pāris. Pāris, kas iedvesmoja un atbalstīja viens otru. (Grāmatas sastādītāja Lilita Vīksna)

Grāmata iznākusi ar Artura Vaidera fonda atbalstu.

Grāmatu var iegādāties visās Latvijas grāmatnīcās.